r
Nosalty Logó

Diós kávétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Agnes96
Diós kávétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Vajkrém

Rétegezés

Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Vajkrém

Rétegezés

Összesen 5182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Vajkrém

Rétegezés

Összesen 439 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    307.8 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3200 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.5 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 5182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 439 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vajkrém

Rétegezés

Elkészítés

Tészta

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazzuk és lisztezzük a sütőformákat (ha befér a sütőbe két tortaforma, süthetjük egyszerre a két lapot, ha nem, egymás után). A puha vajat a cukorral elektromos habverő segítségével habosra keverjük.
  2. A tojásokat enyhén felverjük, majd egyszerre hozzáadjuk a cukros vajhoz. Tovább habosítjuk őket. Ha a vaj kicsapódna, szórjunk hozzá lisztet a kimért adagból.
  3. Kanállal adagoljuk a keverékbe a sütőporral elkevert lisztet, a forró kávét és a tört diót. Felezzük el a tésztát, és egyengessük el a sütőformákban. 20-25 perc alatt készre sütjük, majd a formából kiemelve hűlni hagyjuk.

Vajkrém

  1. Habosítsuk fel a vajat, és keverjük bele az átszitált porcukrot. Hozzáadjuk a kávét, majd addig keverjük, míg habos, levegős lesz.

Rétegezés

  1. Az alsó tortalapot megkenjük baracklekvárral, majd rákenjük a kávés krém felét, és ráhelyezzük a másik lapot. A tetején egyengessük el a maradék krémet.
  2. Díszítéshez használhatunk diót vagy kávészemeket (akár a csokival bevontat).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2316
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Agnes96 2 recept

Torta a dió és a kávé szerelmeseinek. Barátnőm sütötte ezt a tortát szülinapomra, tőle kértem el aztán a receptet - eredetileg egy szakácskönyvben talált rá -, végül apum 50. szülinapjára készítettem, és osztatlant sikert aratott. 2 db 18 cm-es átmérőjű tortaforma kell hozzá eredetileg, én 24-essel csináltam.  

Hozzávalók

Tészta

Vajkrém

Rétegezés

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek