r
Nosalty Logó

Diós-kakaós ropogós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Diós-kakaós ropogós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5739.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    2387 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.3 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 4532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felmelegítjük a sütőt.
  2. Megolvasztjuk a margarint a mikróban, közben felverjük a tojást, majdhozzáöntjük a margarint.
  3. Ha már jó habos, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot. Lassan adagoljuk hozzá a tejet, majd ha minden jól összekeveredett, mehet bele a liszt is és a kakaó is az aromával.
  4. Legvégül belekeverjük a diót. (A megszokottnál kicsit sűrűbb lett a tészta, de utóbb rájöttem, ettől lett olyan finom ropogós.)
  5. A muffinformákba papírkosárkákat teszünk, megtöltjük háromnegyedig a krémmel. A sütőpor miatt rendesen megdagadnak, úgyhogy vigyázzunk, mennyit teszünk bele. (Így kb. 22 muffint fogunk kapni.)
  6. 20-25 percig sütjük őket, majd konyharuhára kiszedve lehűtjük. Teljesen kihűtve tálaljuk, mikor már nem ragad hozzá a papírhoz. Porcukrot is szórhatunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 30685
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Ajánló

Nem szoktunk otthon mandulát tartani, úgyhogy nem próbáltam ki, de aroma helyett lehet bele igazi, darált mandulát tenni.

Receptkategóriák

Diós-kakaós ropogós muffin
Fonott Kalács 77 recept

A hugom muffint rendelt a farsangjára, de olyan hirtelen jött az egész, hogy nem tudtam, mit csináljak, mert 1 db tojás volt csak otthon. Azt mondtam, így nem tudok muffint sütni. Aztán rájöttem, hogy van egy csomó tojásmentes recept is, akkor meg mi baj az 1 tojással? Először sima kakaósat akartam csinálni, de mivel a büfébe kellett, úgy éreztem, valami komolyabbat kéne, így adtam hozzá a mandulát. Annyira, de annyira hiányzott belőle valami löket, az x-vegyszer, vagy valami titkos összetevő, de akárhogy törtem a fejem, semmi nem jutott eszembe. Végül a spájzban találtam egy hatalmas tál darált diót, amit anyukám tett félre, csak még nem tudja, mit akar belőle csinálni. Ebből öntöttem a tésztába, megkóstoltam, és tudtam, hogy ez így tökéletes. Mikor megsült, és megnyomkodtam a tetejét, megijedtem, hogy tök kemény, de aztán kicsit kihűlt, és megkóstoltam, rájöttem, hogy nem kemény, hanem ropogós, belül pedig puha, és olyan finom, mint valami álom. A farsangon aztán csak lestem, hogy az összes gyerek az én muffinommal a kezében rohangászik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek