r
Nosalty Logó

Diós habos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós habos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 817 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 8162 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 409 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 817 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    396.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    185 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6488.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2921 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1081.6 g
  • Cukor
    740 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2431 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2291 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 8162 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 409 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Aliszthez hozzáadjuk a sütőport és a vaniliás cukrot, majd az így kapott keveréket elmorzsoljuka margarinnal.
  2. Ezt követően hozzákeverjük a tojások sárgáját.Ezekből esetleg elhagyható egy, a cél, hogynyújtható masszátkapjunk. Ha kész, rövid időre (5-10 perc) hűtőbe rakjuk, hogy a kezünktől felmelegedett margarin lehűljön kicsit, és könnyebb legyen a nyújtás.
  3. Amíg a massza hűl összeállítható a töltelék.
  4. Ehhez a diót összekeverjük a cukorral, illetve annyi tejjel, amivel épphogy összeáll a massza. Itt is lehet porcukrot használni, hogy a sütemény ne ropogjon majd az ember foga alatt ;)
  5. Kivesszük a hűtőberakott masszát, és lisztezett nyújtótáblán elnyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Kör formákat szaggatunk belőle. Én kb 3 cm-es formát szoktam használni.
  6. A kiszaggatott formákat zsírozott tepsibe rakjuk (így omlósabbra sül, de használható zsír helyett margarin, vaj is és akár sütőpapíron is süthető).
  7. Minden alapra pakolunk egy egy kiskanálnyi tölteléket úgy, hogy a töltelék mellett még maradjon szabadon a tésztából egy perem.
  8. Utolsó lépésként kemény habbá verjüka tojásfehérjét és ha ez kész, akkor kanállal, vagy akár habnyomóval a tésztás-töltelékes kreációra "sapkákat" készítünk belőle (mintha habcsókot csinálnánk).
  9. Előmelegített (180-200 fokos) sütőben pár perc (10-12) alatt addig sütjük, míg meg nem pirul kissé a sapka a süti tetjén. Vigyázni kell, ne legyen a sütő aljában a tepsi, mert a tészta kiszáradhat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 309
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22921
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 05.

Ajánló

A három részből összerakott sütit lehet még bolondítani a habcsók tetjére szórt darált dióval, vagy akár a töltelékbe is lehet durvább darálmányt használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a süteményt édesanyám nagyon gyakran csinálta kiskoromban. A repect mindig egy kis papírfecnin volt, így fél napokat töltöttünk azzal, hogy megtaláljuk. Így volt ez fél éve, amikor esküvőm alkalmából kértem meg anyát, hogy csináljon pár adagot belőle. Amíg ő a szakácskönyveket lapozta át, én neten próbáltam megkeresni a receptet...sikertelenül. Végül - a könyvek ötödik átlapozása után - anya újfent megtalálta a megsárgult, elvékonyodott cetlit. Akkor megfogadtam, hogy "digitalizálom" gyermekkorom egyik kedvenc ízét, és közzéteszem annak érdekében, hogy legközelebb könnyebb dolgunk legyen :)

Hozzávalók

Az alaphoz

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek