r
Nosalty Logó

Diós fordított almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós fordított almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    254.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3376 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.2 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1417 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 4519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, eltávolítjuk a magházukat. Kevés vajon pár ek cukorral, valamint a reszelt citromhéj felével megpároljuk az almaszeleteket. (Nem kell, hogy teljesen puhák legyenek, sütés közben úgyis puhulnak még, a lényeg, hogy a cukros vaj egy picit rákaramellizálódjon.)
  2. A maradék vajat keverőtálban habosra keverjük, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és a tojásokat apránként hozzáadjuk.
  3. A lisztet a búzadarával, a sütőporral és a darált dióval összekeverjük. Valamint beleszórjuk a fahéjat is.
  4. A vajas keveréket és a lisztes keveréket összedolgozzuk.
  5. A tortaforma oldalát kikenjük vajjal, és kiszórjuk liszttel vagy zsemlemorzsával. Az alját pedig vajjal és kristálycukorral. (Ez a művelet kapcsos tortasütőformával kivitelezhető könnyen.) A párolt, karamellizált almaszeletekkel kirakjuk a forma alját. Rásimítjuk a baracklekvárt, majd ráöntjük a tésztát.
  6. Előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsül.
  7. Amíg a torta sül, a dióbelet kicsit összetördeljük, teflonserpenyőben megpirítjuk. Mikor már finom illatos, rácsurgatunk 2 ek mézet, összekeverjük, és gyorsan le is vesszük a serpenyőt, nehogy a méz megégjen.
  8. Amikor a torta megsült, érdemes megvárni, míg kihűl, és csak utána kifordítani a formából, ekkor az almás rész kerül felülre, ekkor már nincs is más dolgunk, mint a mézes diót a tetejére tenni és megenni!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23892
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Véleményem szerint, az esztétikailag már kifogásolható, kicsit ráncos, kicsit barna almák felhasználásának egyik olyan módja, aminek a végeredménye a család felhőtlen, örömteli majszolása. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek