r
Nosalty Logó

Diós csokitorta birskrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós csokitorta birskrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

birs

ganache

Összesen 512 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

birs

ganache

Összesen 4093 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

birs

ganache

Összesen 297 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 512 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    312.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4214.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    874 mg
  • Foszfor
    2106 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.5 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 4093 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 297 Kcal

Hozzávalók

piskóta

birs

ganache

Elkészítés

piskóta

  1. A birseket kimagozzuk és felkockázzuk. Kisebb lábasba tesszük annyi vízzel, hogy elfedje. Édesítjük (semmi cukor, csak édesítő!), és hozzátesszük a négybe vágott citromot és a fűszereket (fahéj, szegfűszeg). Ha megpuhult, leöntjük a levét egy pohárba, és eltávolítjuk a héját. Ledaráljuk a birset a fűszerek és a citrom nélkül, majd visszatesszük a tűzre fél deci főzővízzel és a zselatinnal. Felforraljuk, átkeverjük, és félretesszük hűlni.
  2. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. (Légkeverés plusz alul-felül sütés funkció. Ha van ilyen opció.;)) A piskótához felaprítjuk a 75%-os csokoládét kezdésképp. Félretesszük. Habosra keverjük a tojást az édesítővel, majd minden hozzávalót beleteszünk (dió, szódabikarbóna, kakaópor, vaníliakivonat, aprított étcsoki, kardamom, zabliszt), és jól összekeverjük. Az előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Kicsit ragacsos marad a közepe a dió miatt. Ettől lesz igazán jó! Félretesszük hűlni.
  3. Miközben pihen a piskóta, elkészítjük a ganache-t: a 200 ml tejszínt felforraljuk, és az összetört 200 g étcsokoládéhoz adjuk. Ne kezdjük el rögtön keverni, hagyjuk kb. 1 percet dolgozni a forró tejszínt. Majd simára keverjük, és félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt a piskóta, kettévágjuk, és a két réteg közé kenjük a birskrémet. Elkenjük az oldalán, ami kinyomódik, mintha csak vajkrém lenne.
  4. Az egészre ráöntjük a csokikrémünket (ganache), és ha kimaradt étcsokoládé, akkor azzal díszítjük. Kész! :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4669
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

20 cm-es tortaformát használtam.

Hozzávalók

piskóta

birs

ganache

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek