r
Nosalty Logó

Diós brownie Lunától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós brownie Lunától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 7973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    425.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7336.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1643 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    809 mg
  • Foszfor
    3187 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    975.8 g
  • Cukor
    653 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    592 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1115 micro
Összesen 7973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat (cukor, dió, liszt, tej, olaj) joghurtos pohárral mérjük ki. Ha nincs otthon joghurtos pohár az sem baj, nyugodtam használhatunk másik poharat, csak tartsuk meg az arányokat. (1 joghurtos pohár kb. 2 dl-nek felel meg.)
  2. A 4 db egész tojást egy nagy tálban felverjük, majd sorban hozzákeverjük a többi hozzávalót is, míg homogén masszát nem kapunk.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  4. Egy 33x25 cm méretű tepsit kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a kakaós masszát, és tűpróbáig készre sütjük. (Kb. 30 perc.)
  5. A sütőből kivéve, elővigyázatosan egy konyhadeszkára borítjuk a már készre sült tésztát, és hűlni hagyjuk.

A tetejére

  1. Ha már a tészta eléggé kihűlt, a tetejére lekvárt kenünk. Én általában szeder vagy erdei gyümölcsös dzsemmel szoktam készíteni ezt a sütit.
  2. Legvégül az étcsokit a vajjal alacsony lángon és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk, és az így kapott öntettel bevonjuk a sütit. Aki szereti, az diót is szórhat a tetejére.
  3. Ha a csokimáz kihűlt, a sütit kockákra vágjuk, és felszolgáljuk. Hűtőben kb. 3 napig áll el.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12899
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családunk egyik kedvence ez a csokis édesség, és egyben az első süti, aminek az elkészítésével én is megpróbálkoztam. Azt szeretem benne a leginkább, hogy egyszerű elkészíteni, és a diót szinte meg sem lehet benne érezni.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?