r
Nosalty Logó

Dióba mártott linzerkoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Dióba mártott linzerkoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    246.2 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3585 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.1 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 4247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 420 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a sütőportegy tálba tesszük, a cukrot és a tojást egy kanállal elkavarjuk, és a liszt közepébe öntjük. Hozzáadjuk a vajat, és gyorsan összegyúrjuk.
  2. A tésztát két részre osztjuk. Amíg az egyik felével dolgozunk, a másikat hideg helyre tesszük. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kör alakú szaggatóval kivágjuk, és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
  3. Ezalatt kinyújtjuk a másik cipót, ugyanúgy kiszaggatjuk, de ezeknek a közepét is kiszúrjuk. (Mindkettőhöz pogácsaszaggatót használtam, mert így mutatósabb, mintha gyűszűvel szúrnánk ki).
  4. A tojásfehérjéket kissé felverjük, megkenjük vele a tésztakarikákat, majd a kristálycukorral elvegyített vágott dióba mártjuk. Vigyázzunk a sütéssel, mert ezek gyorsabban sülnek, és a dió hamar megég.
  5. Miután megsült a tészta, a korongokat megkenjük lekvárral, és a diós karikákkal összeragasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 702
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 59989
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dióba mártott linzerkoszorú
Csiki Piroska 230 recept

Már frissen is finom, sokáig eláll, és egyre finomabb lesz. Barack- vagy ribizlikocsonyát használok a kenéshez. A karikákat karácsonyfára is tehetjük. Figyelem! Csak annyi korongot ragasszunk össze lekvárral, amennyit feltehetően egy nap alatt elfogyasztunk, mert a lekvártól megpuhul, és nem lesz ropogós.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek