r
Nosalty Logó

Dió-dió hátán süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Dió-dió hátán süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 799 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 799 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    411.9 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    1698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6737.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1873 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    2600 mg
  • Nátrium
    1387 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.7 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1915 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    1152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 6387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a darált diót.
  2. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojásfehérjéket pedig kemény habbá felverjük.
  3. A cukros masszához apránként, felváltva belekeverjük a lisztet és a felvert habot.
  4. Közepes méretű, kipapírozott tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Közben elkészítjük a krémet. A tejben csomómentesre elkeverjük a lisztet, felfőzzük, és kihűtjük.
  6. A 200 g porcukrot habosra keverjük a 200 g vajjal, a vaníliás cukorral, a darált dióval, majd legvégül beleöntjük a rumot is.
  7. Összekeverjük a kihűlt, tejes krémmel.
  8. Rákenjük a diós krémet a kihűlt tésztára.
  9. A csokit megolvasztjuk, és a krémre csorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 31154
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 16.

Ajánló

Finom félszáraz, fehér desszertbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dió-dió hátán süti
Vicikó 251 recept

Családunkból származó recept, mely igen gazdagon diós! Nálunk nagyon kedvelt, könnyű süti, melynek az elkészítése is elég könnyű :-).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek