r
Nosalty Logó

Dió-csokoládés kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dió-csokoládés kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 580 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3466 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 366 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 580 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    278.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4756.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    2158 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1523 micro
Összesen 3466 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 366 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a kakaóporral.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a felét az előzőekhez adagoljuk 3 ek vízzel együtt és elkeverjük.
  3. Az előző lépést megismételjük a maradék liszttel és még 3 ek vízzel.
  4. A tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, az előző krémhez adjuk és óvatosan, függőleges irányú, laza, körkörös mozdulatokkal elkeverjük benne.
  5. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Elkészítjük a krémet: a darált diót, az apróra vágott diót, a kakaóport és a porcukrot összekeverjük, majd a puha vajjal és pici tejjel mixer segítségével egynemű krémet készítünk belőle.
  7. Ha a tészta kihűlt, fémfelületre borítva lehámozzuk róla a sütőpapírt és megkenjük a krémmel.
  8. Végül elkészítjük a mázat: vízgőz fölött felolvasztjuk a tördelt étcsokoládét 1 ek étolajjal, és bevonjuk vele a krémet.
  9. 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 395
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 39653
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Ajánló

Darált és aprított diót vegyesen teszek a krémbe az utóbbi időben, mert határozottan jót tesz a textúrájának, hogy van benne egy kis ropogós. Aki ezt nem szereti, készítse sima, darált dióval.

Receptkategóriák

Nem lenne a nevem Chococat, ha az oldalra feltöltött első receptem nem a kedvenc diós-csokis sütim lenne, ami egyben a legelső süti is, amit elkészítettem. Nem véletlenül :) Ugyanis ennek a csodának mindhárom részében szerepel kakaó, ami dióval ötvözve számomra maga a mennyország. Az eredeti recept a nagymamámtól származik, Anyukám rengetegszer készítette gyerekkoromban, Édesapám állítólag együltő helyében képes volt belőle benyomni egy egész tepsivel. Nah ez sem véletlen – amúgy sovány emberről beszélünk :) Változtattam rajta itt-ott, lényegesen kevesebb cukorral készítem, mint ami az eredeti receptben szerepel, mivel nem szeretem a túl édes dolgokat, viszont azt igen, hogyha az összetevők íze karakteresen érvényesül. Aki a nagyon édeset szereti, ezt vegye figyelembe. Nekünk így jön be. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek