r
Nosalty Logó

Diétás lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Angelocska
Diétás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húshoz

A szószhoz

Összesen 682 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húshoz

A szószhoz

Összesen 2727 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húshoz

A szószhoz

Összesen 134 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1993.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 682 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183 g

Zsír

  • Összesen
    108.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7975 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1012 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    4178 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1365.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    722 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1031 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 2727 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2037 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hagymát felkockázzuk, olíván puhítjuk kis lángon, majd nagyobb lángra kapcsolunk, hozzáadjuk a húst. Megpirítjuk, kis lángon várunk, míg kiereszti a levét. Ha zsíros volt a darált hús, akkor öntsük le (ez a mondat fanatikusoknak szólt :) ). Ezután befűszerezzük: só, bors, egy kis majoranna, egy kis oregánó, több bazsalikom. Felöntjük a paradicsommal és vízzel, kis lángon főzzük 20-25 percig, vagy míg megfő. A végeredmény ne legyen túl híg, különben csak elázik a lasagne!
  2. 2 dl forró vízben feloldunk egy húsleves kockát. Egy külön kis lábasban 30 g vajat megolvasztunk. Felöntjük a húslével. 1 dl tejben elkeverjük a zablisztet, amit úgy kaptunk, hogy a zabpehelyre rámentünk a botmixerrel (bögrében kell kivitelezni). Hozzáadjuk, sűrűre főzzük lassan kevergetve. Végül belekeverjük a tejfölt. Egy nagyon finom krémet kell kapnunk, aminek semmi köze a hízlaló besamelhez. :) Fanatikusok ne tegyenek tejfölt, de szerintem ennyi zsír azért kell, és nem is lesz ugyanolyan finom... Nagyobb mennyiségben is elkészíthető a szósz, ha valaki még krémesebb lasagne-t akar, de így is elég ízes lesz, elhihetitek.
  3. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Egy jénai alját kirakjuk a lasagne lapokkal. (A jénaim akkora volt, hogy 2 tészta hosszában, 1 a végén keresztben elfért csak legalul kellett picit rövidíteni rajta). A tésztára hús jön, erre besamellt csepegtetünk - nem fogja teljesen fedni. Kirakjuk a szeletelt sajttal. Megint tészta, hús és kis besamel, de erre nem rakunk sajtot. Majd megint tészta, hús, tészta, besamelés sajt a tetejére.
  4. A végén jutott eszembe, hogy talán a tésztalapokat be kellett volna sózni, csak az utolsó két lapra raktam icipicikét és a legfelső sajtokra, de jó volt így az egész.
  5. Lefedve betoljuk 25 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd még 5 perc fedetlenül, hátha kicsit rápirul a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 30970
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Ebben a receptben nincsen zsíros (vajas...)-lisztes besamel, van viszont egy finom szósz, kevés vajjal. Barátom kicsit fenntartással gondol mindenféle light receptre, de ebben kifejezetten nagyon kellemesen csalódott. A kép sajnos nem túl jó. Nagyon jól összeállt pedig, de nehéz lasagne-t fotózni :) A nem diétázó barát felét pedig nyugodtan rakjátok ki normálisan zsíros szeletelt füstölt sajttal  :) Nálam 1/4 adag volt az ebéd. Az adagokról: a negyede jó nekem ebédre súlymegtartáshoz, napi, erős sport mellett. Kb. 1/6 adag a vacsorányi adag nekem. Ha nem sportolsz, akkor kisebb adagokkal számolj! Ha fogyókúrán vagy, akkor ebédre 1/6 adag és mellé nagy saláta, vacsorára pedig sajnos el kell felejtened.

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek