r
Nosalty Logó

Diétás kókuszos Raffaello

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Puszedli ^-^
Diétás kókuszos Raffaello
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kókuszos tésztához

Diós tésztához

Krém

Tetejére/díszítés

Összesen 1241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kókuszos tésztához

Diós tésztához

Krém

Tetejére/díszítés

Összesen 7456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kókuszos tésztához

Diós tésztához

Krém

Tetejére/díszítés

Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 1241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.2 g

Zsír

  • Összesen
    660.7 g
  • Telített zsírsav
    375 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    2385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12824 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    2549 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1209 mg
  • Foszfor
    5769 mg
  • Nátrium
    2890 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    942.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    1890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1413 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2379 micro
Összesen 7456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Kókuszos tésztához

Diós tésztához

Krém

Tetejére/díszítés

Elkészítés

Kókuszos tésztához

  1. Egy 32 x 23 cm-es tepsit előkészítünk, a sütőt pedig bekapcsoljuk, és a hőfokot 180 C fokra állítjuk.
  2. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd kanalanként, felváltva belekeverjük a kókuszt és sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 15 percig sütjük 150 C fokon.
  4. Amíg a kókuszos tészta sül, elkészítjük a diós tésztát. A diót elkeverjük a liszttel, a sütőporral és a kakaóval. A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a diós keveréket.
  5. 20 percig sütjük 160 fokon.
  6. Elkészítjük a krémet. A tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a vaníliacukrot és az édesítőt, végül belekeverjük a pudingport. Ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen. Ezután egyenként, folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a tojások sárgáját. Ha a krém besűrűsödött, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  7. A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, végül a kihűlt krémet is beledolgozzuk. Robotgéppel sima krémes állagúvá dolgozzuk, majd a ¾-ét rákanalazzuk a kókuszos tésztára, és letakarjuk a diós tésztával. A maradék krémmel megkenjük a diós tésztát.
  8. A tetejét kókusszal díszítjük. Egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6379
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diétás kókuszos Raffaello
Puszedli ^-^ 12 recept

Második komolyan diétás süti kísérletem. Szintén nagyon büszke vagyok rá :) 

Hozzávalók

Kókuszos tésztához

Diós tésztához

Krém

Tetejére/díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!