r
Nosalty Logó

Diétás gyros-tál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
xavie15
Diétás gyros-tál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fűszerkeverék

Hús, zöldségek és szósz

Összesen 355 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fűszerkeverék

Hús, zöldségek és szósz

Összesen 355 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fűszerkeverék

Hús, zöldségek és szósz

Összesen 44 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3679.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    2853 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    2063 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 355 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3679.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    2853 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    2063 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 355 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    332 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Fűszerkeverék

Hús, zöldségek és szósz

Elkészítés

Fűszerkeverék

  1. A különböző fűszereket egy kis tálban összekeverjük.
  2. A 100 g csirkecomb alatt színtiszta húst értek. Általában olcsóbb az egész csirkecomb, de természetesen lehet kapni combfilét is. A csirkecomb bőrét én a cicáknak szoktam odaadni, előre is elnézést, ha valaki számára ez pazarlásként vetül le. Miután eltávolítottuk a bőrét, lehúzzuk/vagdossuk róla a fölösleges zsírt (legalábbis azt a keveset, ami rajta van). Ezt követően kifilézzük a húst (vagyis hobby szakácsként inkább úgy mondanám, hogy amennyire nagy darabokban csak tudom, levagdosom a húst a csontról). Majd ezt követően a fentebb leírt fűszerkeverékkel fűszerezzük. A hús darabolását illetően annyit jegyeznék meg, hogy igyekszem minél nagyobb darabokban hagyni. Combfilé esetén fel sem darabolnám, mivel a sütést követően könnyen vágható, omlós lesz a hús.
  3. Kimérjük a krumplit is, majd feldaraboljuk. Én személy szerint a vékonyabb hasábokat pártolom (6-7 cm hosszú, 0,5 cm széles). Megszórjuk a krumplit is a fűszerkeverékkel (kézzel érdemes megforgatni a hasábokat, hogy mindenhova jusson fűszer).
  4. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd egyik felébe beletesszük a csirkehúst, a másik felébe pedig a krumplit.
  5. Előmelegített (kb. 5-10 perc) sütőbe helyezzük a tepsit. Én maximális hőfokra szoktam állítani a sütőt, így nem tudom megmondani a pontos hőfokot. Nagyjából 1 óráig sütjük, de 20 percenként azért átforgatjuk a húst, illetve sütőlapáttal átkavarjuk/forgatjuk a krumplit is, hogy nehogy leragadjon.
  6. Végül pedig egy tányérra helyezzük az összeszelt zöldségeket, a húst és a krumplit, majd az egészet nyakon öntjük egy kis natúr joghurttal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 37,5x25,5x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5268
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
xavie15 2 recept

Kb. 1,5 évvel ezelőtt elkezdtem diétázni, sikerült is fogyni 20 kg-ot, azonban sajnos "elfogyott" a motivációm, így visszahíztam. Nemrég újra elkezdtem a diétát, azonban az előző időszakhoz képest most valamivel szabadabban válogatom az ételeket, nem félek például a krumplitól (amit elég sok helyen a diéta egyik gyilkosaként emlegetnek), s ezért mertem összeállítani ezt a diétás gyros-tálat. Remélhetőleg Nektek is elnyeri a tetszéseteket :) Főként ebédre ajánlom (vacsorára semmiképp a szénhidrát miatt). Magát az ételt azért merem diétásnak hívni, mert a bőr nélküli csirkecombot és a krumplit is sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm meg, hozzáadott zsír vagy olaj nélkül. A felhasznált joghurt pedig 3%-os. Érdemes alacsonyabb zsírtartalmú joghurtot használni, de 3% alá én nem mennék, megmondom őszintén, mert azoknak a joghurtoknak furcsa az állaga. Megadtam egy fűszerkeverék receptet is. Itt megjegyezném, hogy ezen gyros-tál esetében a húst és a krumplit is ugyanazzal fűszerezem. Én szeretem, ha az étel enyhén csípős és fűszeres. Persze lehet kapni boltokban fűszerkeverékeket, de a türelmesen elkészített íze, úgy hiszem, meghálálja a befektetett időt. Csak néhány megjegyzés: - Mindegy milyen márkájú fűszereket használsz, én személy szerint nem hiszem, hogy van különbség. - Chili alatt a szárított chili paprikát értem. - Fokhagymapor alatt fokhagyma granulátumot értek. Esetleg só és fokhagyma helyett használhatsz fokhagymás sót, bár árban talán mégis az előző kombináció éri meg. - Én személy szerint úgy szoktam csinálni, hogy egy-egy tasak fűszert összekeverek, és ezt a fűszerkeveréket használom egy jó darabig. De 10 dkg húshoz és krumplihoz mindegyikből 1 teáskanál bőven elég.

Hozzávalók

Fűszerkeverék

Hús, zöldségek és szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?