r
Nosalty Logó

Diabetikus diótorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diabetikus diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A diós piskótához

A diós krémhez

A csoki glazúrhoz

Összesen 425 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A diós piskótához

A diós krémhez

A csoki glazúrhoz

Összesen 5095 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A diós piskótához

A diós krémhez

A csoki glazúrhoz

Összesen 244 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 425 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    357.6 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    1962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5232.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    676 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1933 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    426 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    1320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1907 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 5095 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

A diós piskótához

A diós krémhez

A csoki glazúrhoz

Elkészítés

A diós piskótához

  1. Piskóta elkészítése: A xilitet a tojássárgájákkal keverjük habosra, tegyük hozzá a vizet. Adjuk hozzá apránként a diót, a sütőporral vegyített lisztet, végül forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot.
  2. A masszát töltsük tortaformába (alján legyen sütőpapír), és előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt süssük meg (tűpróbát ne felejtsük!). Borítsuk rácsra, hogy kihűljön.
  3. Krém elkészítése: A tejet a tojásokkal, a pudingporral meg az édesítővel keverjük simára. Lassú tűzön, állandóan kevergetve főzzük sűrűre. A tűzről levéve szórjuk bele a darált diót, ízesítsük rummal. A kihűlt krémbe csorgassuk bele a beáztatott, majd felolvasztott zselatint, végül forgassuk bele a habbá vert tejszínt.
  4. Csoki glazúr elkészítése: Kis pohárban keverjük el a zselatint két evőkanál vízzel, amit a kimért vízből veszünk el.
  5. A többi hozzávalót a maradék vízzel együtt kis lábosban melegítsük fel, óvatosan, fakanállal kevergetve, nem kell forralni! Vegyük le a tűzről.
  6. Mikróban oldjuk fel a zselatint, vegyítsük hozzá a kakaós részhez, alaposan keverjük el, és szűrjük át egy kis lyukú szűrőn. Időnként átkeverve hagyjuk langyosra hűlni.
  7. Torta összerakása: A piskótalapot vágjuk háromba, egyenként öntözzük meg diólikőrrel (ez elhagyható), és kenjük meg krémmel. Helyezzük őket egymásra, a maradék krémmel vonjuk be az oldalát és az tetejét.
  8. Díszítésnek a csokiglazúrt csorgassuk a kihűtött torta tetejére, majd fél dióbelekkel díszítsük!
  9. Fél órára tegyük hűtőbe, hogy a csokiglazúr dermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 646
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 83543
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, könnyű diótorta. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Nálunk a család nagy kedvence. A csoki glazúr Moha konyhájából van, tökéletesen kiegészíti a tortát. Több diabetikus tortát a weboldalamon találsz.

Hozzávalók

A diós piskótához

A diós krémhez

A csoki glazúrhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek