r
Nosalty Logó

Dalmát máj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Dalmát máj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 267 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1068 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    743 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 267 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3393.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2971 micro
  • Kolin:
    991 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1068 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1345 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat vékony szeletekre szeljük, majd egy éjszakára hideg fokhagymás tejbe áztatjuk.
  2. Másnap leitatjuk róla a tejet, és rostélyon vagy tepsiben mindkét oldalát megsütjük.
  3. Csak a tálon sózzuk, és megszórjuk apróra vágott fokhagymával vagy karikára vágott hagymával (A hagymát vagy a fokhagymát a májjal együt dínsztelhetjük, és úgy szórjuk rá, vagy nyersen, ha valaki úgy szereti.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 28406
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem imádja a dinsztelt májat, de mivel hagymának kell lennie rajta, így a sütéskor annyit változtattam rajta, hogy a fokhagyma helyett hagymát metéltem rá. Az eredeti receptben nincs hagyma, csak fokhagyma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek