r
Nosalty Logó

Daim torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marianne / Marjorie
Daim torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

krém

csokimáz

összeállítás

Összesen 959 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

krém

csokimáz

összeállítás

Összesen 5750 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

krém

csokimáz

összeállítás

Összesen 381 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 959 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    357.7 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5670.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1146 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    922 mg
  • Foszfor
    2527 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    966 micro
  • Kolin:
    1075 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1628 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1205 micro
Összesen 5750 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 381 Kcal

Hozzávalók

tészta

krém

csokimáz

összeállítás

  • 300 g tészta (sajnos nem lehet üresen hagyni ezt a lépést, de értelemszerűen az elkészült hozzávalók fognak kelleni)

Elkészítés

tészta

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd összekeverjük az eritrittel és a sütőporral (figyeljünk, hogy szépen egyenletesen elkeveredjen, mert szétfolyhat a kész tészta). Ha szépen elkeveredett, jöhet bele a durvára darált mogyorós-mandulás keverék.
  2. Kivajazott vagy kókuszzsírozott sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk a tésztából 180 fokon, kb. 10-12 perc alatt. Fontos, hogy aranybarna legyen, gázsütőben még megfordítva pár percet süssük, ha szükséges, hogy mindkét oldala megpiruljon, de könnyen megéghet. Óvatosan, sütőpapírral mozgassuk. Ha kész, kihűtjük.

krém

  1. A krém hozzávalóit a vaj kivételével összekeverjük, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük, kb. 5-10 perc.
  2. Ha szépen sűrűsödik, hozzáadjuk a vajat, és kihűtjük. Fontos, hogy mindenképp vajjal készüljön, és ne helyettesítsük margarinnal, mert nem lesz finom tejes íze. Ha nagyon nem akarna sűrűsödni, kis keményítővel segíthetjük, esetleg liszttel, ha nincs otthon keményítő.

csokimáz

  1. A csokit felolvasztjuk a tejszínnel, ha kész, hozzáadjuk a tört karamellás csokit is.

összeállítás

  1. Ha kihűltek a tészták, egy réteget megkenünk a krémmel, majd egy réteg tészta, és ismét krém. Ha már a csoki sem forró, de még folyik, beborítjuk vele a tortát, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a vaj alaposan megdermedjen a krémben, és ne folyjon szét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 16759
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Daim torta
Marianne / Marjorie 20 recept

Ha csak maradék tojásfehérje felhasználásával készülne, a krémet helyettesíthetjük sűrített tejjel és vajjal, mint a marlenkánál. A tésztája kicsit nehezen kezelhető, de nagyon finom.

Hozzávalók

tészta

krém

csokimáz

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek