r
Nosalty Logó

Currys csirkeszárnyleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Boszi
Currys csirkeszárnyleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2755 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5158 micro
  • β-karotin
    12297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7245.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    4311 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    3387.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7670 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    715 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    73785 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2331 micro
Összesen 2755 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    706 micro
  • β-karotin
    1684 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megpucoljuk és jól megmossuk, és 2 l vízben feltesszük főni.
  2. A répákat megpuculjuk és karikára vágjuk. A hagymát apróra felszeleteljük.
  3. Ha a leves felforrt a habját leszedjük és betesszük a répát, a sót, a leveskockát, az ételízesítőt, a szemes borsot és a babérlevelet. Kb. 1 órát főzzük.
  4. Elkészítjük a rántást: az olajban megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet és a curryt, kis ideig tovább pároljuk.
  5. A rántáshoz kiveszünk a levesből, jól elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez, még kb. 10 percig összeforraljuk.
  6. Hozzáöntjük a tejszínt és ha szükséges, még ízesítjük.
  7. Kifőzzük a levestésztát.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4031
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 06.

Ajánló

Bármikor fogyasztható, de főleg vasárnapi ebédként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Konyhaweb oldalán volt egy Currys szárnyasleves recept, az adta az ötletet. Köszönet érte. A leírásban már a saját elkészítést írtam le. A fénykép már kicsit kihűlt állapotában készült, mert majdnem elfelejtettem lefényképezni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek