r
Nosalty Logó

Currys burgonyamuffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Currys burgonyamuffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 1100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formák mélyedéseit vajjal kenjük, és liszttel beszórjuk vagy papírformákkal kibéleljük.
  2. A burgonyát megmossuk, és héjában bő sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kigőzölögni, és meghámozzuk. Még melegen átnyomjuk a krumplinyomón.
  3. Az élesztőt a langyos tejben cukorral felfuttatjuk.
  4. Az áttört burgonyát, a lisztet, tojást, vajat, zúzott fokhagymát, kevés sót, apróra vágott koriander zöldet, chili paprikát és a curryport tálban jól összekeverjük. A felfuttatott élesztőt a burgonyás masszához öntjük, majd jól elkeverjük.
  5. A tésztát a muffin sütőforma mélyedéseibe rakjuk úgy, hogy azokat 2/3 részig töltse ki. A burgonyás tésztát fél órán át kelesztjük, és 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivéve sütőből rövid ideig pihentetjük, és kiszedjük a formából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4278
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 07.

Ajánló

A muffinokat melegen, mártásokkal vagy zöldség, gomba vagy húsragúval tálaljuk, de önmagában is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Currys burgonyamuffin
nyultanti 100 recept

Ha egyszer nekiugrok a muffin sütésnek, akkor általában két félét csinálok, mert - főleg, ha többen vagyunk - a 12 db kevésnek szokott bizonyulni. Most bevontam a gyerekeket is, és egy sósat és egy édeset készítettünk. Nagyon élvezték, mert gyorsan kész lett, és minden fázisban tudtak segíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?