r
Nosalty Logó

Cukormentes Sacher-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukormentes Sacher-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 684 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 684 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    244.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2092 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2023 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 3425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a margarint a xilittel (amit porrá daráltunk) habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és a vaníliarúd kikapart belsejét vagy a vanília aromát.
  2. A 4 tojás fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, ezután a szénhidrátcsökkentett lisztkeverékünket és a kakaóport (vagy magas kakaótartalmú cukormentes olvasztott étcsokoládét) is óvatosan elkeverjük benne. Aki nem bízik magában, az tehet bele egy kevés sütőport, amit előzőleg a szénhidrátcsökkentett lisztbe kell elkeverni.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk és megsütjük. A tésztát tűpróbával ellenőrizhetjük, vagy a kezünkkel óvatosan megnyomkodva, ha nem esik be, hanem rugalmas állagú, akkor tökéletes.
  4. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük belőle, és 3 lapba vágjuk.
  5. Az alsó lapot megkenjük cukormentes meleg sárgabaracklekvárral, és rátesszük a középső lapot, majd azt is megkenjük, és rátesszük a felsőt. (Ha a lapokat száraznak érezzük, akkor egy kis xilitet vízzel felforralhatunk, és még a lekvárral való megkenés előtt kicsit meglocsolhatjuk itt-ott a lapokat, de csak óvatosan, nehogy eláztassuk a tésztát!)
  6. Ezután elkészítjük a csokoládémázat, amelyet készíthetünk jó minőségű cukormentes étcsokoládéból, de holland kakaóból is teavajjal, xilittel és egy pici tejszínnel. (Én ezt a második variációt választottam, és magam készítettem a mázat.)
  7. Megolvasztjuk mikróban a teavajat, beletesszük a xilitet és a kakaóport, amit kézi habverővel egy pár perc alatt simára keverünk. Adunk hozzá egy pici tejszínt, hogy folyékonyabb legyen, de nem sokat, mert étcsokis kell, hogy legyen a bevonó, és a sok tejszíntől tejcsokis lenne. Ez a máz nem lesz olyan kemény, mintha csokoládéból készülne, de szépen megdermed, és könnyen vágható.
  8. A mázzal egyenletesen bevonjuk a tortánkat, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a teteje, és összeérjenek az ízek.
  9. Másnap tálaljuk, esetleg díszíthetjük aszalt sárgabarackkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 22187
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb  teljesen cukormentes sütemény receptem, amelyet szénhidrátcsökkentett liszttel készítettem, ezért fogyókúrázóknak és cukorbetegeknek egyaránt ajánlom. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek