r
Nosalty Logó

Cukkinivirág töltve és rántva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinivirág töltve és rántva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 645 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1287 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 645 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    104 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1287 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a ricottát, a parmezánt és ízlés szerint sót és borsot.
  2. A virágoknak óvatosan kiszedjük a bibéjét. Legyünk óvatosak, mert a virágok könnyen elszakadnak.
  3. Majd megtöltünk kb. 4 darabot a töltelékkel addig a szintig, ahol a szirmok szétnyílnak. Tojássárgájával megkenjük a kimaradt szirmokat kívül és belül, majd összenyomkodjuk őket. Összeragasztjuk ezzel a módszerrel a szirmokat, majd visszahatjuk a sziromköteget az oldalához, s ismét kevés tojásfehérjével odaragasztjuk.
  4. Ezután elkészítjük a "panírt". A tojást felverjük, megsózzuk, majd óvatosan elkezdjük hozzákeverni a lisztet. Ha már nagyon sűrű, kis sört adunk hozzá, s addig adagoljuk tovább a lisztet és a sört, amíg sűrű palacsintatésztát kapunk.
  5. Beleforgatjuk óvatosan a töltött virágokat, majd utána a nem töltöttetek.
  6. Olívaolajat hevítünk forróra, s megsütjük az összes virágot - töltöttet és töltetlent is - aranybarnára.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7517
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idei gasztronómiai év nagy része Magyarországon az ehető virágokról szólt. Ehettünk ibolyát, orgonát, s ki tudja még mit. Néhányat magam is elkészítettem, és megkóstoltam. Nem mondom, hogy nem volt különleges, de számomra az igazi még mindig a cukkinivirág vagy a tökvirág. Itthon nem igazán ismert ezeknek a virágoknak a fogyasztása, de Olaszországban számtalan módon képesek elkészíteni. Most egy lehetőséget nézünk meg közelebbről. Megtöltöm őket valami finomsággal, vagy csak egyszerűen sörtésztába forgatom, és megsütöm. Na, ennél jobbat én még nem találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek