r
Nosalty Logó

Cukkinis-juhtúrós töltött batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinis-juhtúrós töltött batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 820 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3279 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 286 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1333 micro
Összesen 820 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    238.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3600.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5333 micro
Összesen 3279 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 286 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A megmosott cukkiniket héjastól lereszeljük, kicsit sózzuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük.
  3. A cukkinit kinyomkodjuk, és a szalonnához adjuk, amelynek zsírján kicsit átforgatjuk, átsütjük 3-4 percig.
  4. A szalonnás cukkinit egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a juhtúrót, sajtot, zúzott fokhagymát, tojást, őrölt szezámmagot, és jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A vastagabb leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra. A leveles tésztából 9-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk (a leeső tésztát gyúrjuk össze, lisztezett felületen nyújtsuk ki, és abból is szaggassunk köröket). Egy kanállal tölteléket halmozunk a tésztakörök közepére.
  6. A tészták szélét vízzel megnedvesítjük, félhold alakúra összehajtjuk, és a szélét jól összenyomkodjuk villával, vagy az ujjunkkal.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a töltött tésztákat, átkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9678
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 18.

Ajánló

Melegen vagy langyosan fogyasszuk. Vendégváró falatkaként, sör- vagy borkorcsolyaként, de önálló vacsoraként is készíthetjük egy jó beszélgetés mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cukkinis-juhtúrós batyu elkészítését az empanadillas ihlette. Spanyolország, Dél-Amerika kedvelt étele ez a félkör alakú töltött tészta, amely készülhet gyúrt tésztából, leveles tésztából is. Tölteléke készítőjének fantáziájától függően nagyon sokféle lehet. Jellemzően tapasként fogyasztják. A tapas a spanyol étkezés és egyben életforma tartozéka. Két főétkezés közötti falatkákat jelent. Többnyire az ebéd és a vacsora között szolgálják fel kávézókban, bárokban 1-1 pohár bor kísérőjeként.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek