r
Nosalty Logó

Cukkinifőzelék paradicsommal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Moncsa
Cukkinifőzelék paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 187 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 374 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    2202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    919.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1740 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    15449 micro
Összesen 187 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5723.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    4404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1839.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    3480 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    30897 micro
Összesen 374 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    448 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 18 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt megtisztítjuk a héjától és a magjától, a húsát kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és besózzuk.
  2. Amíg a tök ázik a sóban, megtisztítjuk a hagymát, apróra vágjuk, és megpirítjuk a zsírban.
  3. Hozzáadjuk a tököt, ha friss paradicsomot használunk, akkor azt is most adjuk hozzá, kicsit átforgatjuk a hagymás zsírban, majd lefedve, lassú tűzön néha megkeverve, üvegesre pároljuk a tököt (kb. 30-45 perc).
  4. Amikor a tök már puha, hozzáadjuk a petrezselymet, valamint ha paradicsomlével főzzük, akkor azt is ennél a lépésnél keverjük bele.
  5. További 15 percig főzzük a főzeléket, hogy összeérjenek az ízek.
  6. A tűzről levéve azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7456
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 22.

Ajánló

Fasírozottak, sült húsok mellé ugyanúgy illik, mint a hagyományos tökfőzelék, de főételként is megállja a helyét, mint könnyű, de laktató ebéd vagy vacsora. Én még egy kiskanál citromlével is megbolondítom, de ez már igazán ízlés kérdése.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon bő lett idén a töktermés, a mélyhűtő tele gyalult tökkel, még szerencse, hogy a tök újságpapírba csavarva hónapokig eláll... Lényeg a lényeg, a könyökömön jött már ki a hagyományos tökfőzelék, nem mellesleg a gyalulást is mélységesen utálom, sosem úszom meg sérülések nelkül... Ekkor jött a drága férjem ezzel a recepttel, és megmentette a hazát. :) Így elkészítve nekem még jobban is ízlik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek