Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülök római tálban recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 789 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 3154 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 111 kcal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katarina956
Katarina956 Mon, 2015-12-07 12:18

Kedves Zoli! Csak most lattam meg a beirasodat, amit nagyon szepen koszonok.Pontosan igy helyes minden,ahogy irtad.Mivel mi magunk fustoljuk a hust,kolbaszt szoktunk csak kesziteni meg fustolt csulkoket,szalonnat-itt Montenegroban nem tudnak jo kolbaszt csinalni-igy mindig van >hazai>fustolt husunk.Csak parolt csulkot arulnak, de annak nincs ize,ezert magunk szaritjuk,fustoljuk a telirevalot. Megegyszer koszonom a valaszokat. Udv.Kata.

Máté Anna
Ancsi :) / Máté Anna Thu, 2015-12-03 09:29

Kedves Zoli!
Köszönöm az építő jellegű kritikát.
Jó az ötlet és legközelebb már így készítem.
Üdv: Ancsi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-12-03 03:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.12.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2015-12-02 23:16

Kedves Kata!
A dilemmád eldöntésének megkönnyítésére az alábbi tényeket sorolom fel:
Az Igazi füstölt csülök ritka, mint a fehér holló. Ugyanis a füstölés előtt pácolni kell legalább két hétig. Utána a pácléből kivéve szárítani és csak ezután lehet füstölni. Ezeket a macerákat végig szenvedett csülköt nem adják olcsón.
Az igazi füstölt csülköt a felhasználás előtt ki kell áztatni ( legalább két lében ) az erős füstös iz eltávolítása miatt.
A multiknál és a legtöbb húsboltban a gyors pácolt, gyors füstölt ( füstölt???? ) csülköket árulják, ami nitrites pácsót, fúst ízű pácsót és ki tudja még milyen mérgeket tartalmaz. Ezért, ha nem akarod a családodat és magadat mérgezni, ezt nem szabad megvenni.
Ezeket figyelembe véve mindenképpen a nyers csülköt kell előnyben részesíteni.
Még két trükköt ajánlok a figyelmedbe.
Ahogy Ancsi is írta i ( ha a csülöknél gyorsabban megfőlő körettel társítod ) érdemes előfőzni. Amennyiben káposztával társítod, ( bajor csülök ) ez elmaradhat.
Az előfőzés után a bőrét éles késsel két egymásra merőleges irányba óvatosan bevagdalni . Ez azt jelenti, hogy nem szabad a bőrt átvágni. Ezzel egyrészt a sörrel locsolgatás után jobban átsül, másrészt a gasztronómiai élvezet mellett a szemeket is gyönyörködteti.
Kedves Ancsi!
Remélem, hogy nem veszed tudálékosságnak a kiegészítésemet.
Mindkettőtöknek további jó sütés- főzést kívánok!
Zoli

789
sertéscsülök 1.5 kg
burgonya 80 dkg
sertészsír 3 ek
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
sör 2 dl