r
Nosalty Logó

Csülkös pacalpörkölt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csülkös pacalpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pacal előkészítése

Pörkölt alap

Pörkölt

Összesen 766 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pacal előkészítése

Pörkölt alap

Pörkölt

Összesen 6123 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pacal előkészítése

Pörkölt alap

Pörkölt

Összesen 79 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 766 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    434.5 g

Zsír

  • Összesen
    371.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    2363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15042.4 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    417 mg
  • Kálcium
    1261 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    4165 mg
  • Nátrium
    8506 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    5714.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    3053 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    325 micro
  • β-karotin
    4470 micro
  • β-crypt
    755 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3118 micro
Összesen 6123 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    69 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Pacal előkészítése

Pörkölt alap

Pörkölt

Elkészítés

Pacal előkészítése

  1. A pacalt csíkokra vágjuk, megmossuk. Egy leveses fazekat felöntünk vízzel, teszünk bele 2 db negyedbe vágott vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, 1 teáskanál egész fekete borsot, 1 mokkáskanál egész köményt, 2 db babérlevelet, 1/2 citrom levét, 3 dl száraz fehérbort.
  2. Beletesszük a pacalt, és addig főzzük benne, amíg tiszta illata nem lesz. Ezután leszűrjük. Ha kell, ezt a műveletet még egyszer megismételjük.

Pörkölt alap

  1. A szalonnát vékonyra felszeleteljük, és sertészsírral együtt zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott (8 db) vöröshagymát, picit megsózzuk, és aláöntünk kb. 0,5 dl vizet. Párolódni hagyjuk.
  2. Amikor kezd fonnyadni, hozzátesszük a felkockázott paprikákat és paradicsomot (ha lehet, húzzuk le a héját), kevés vizet öntünk hozzá, ha kezd lesülni, és addig pároljuk, amíg teljesen szét nem esik, ettől lesz jó szaftos a pörköltünk.
  3. Időközben hozzátesszük a fokhagymát, amelyet megpucolunk. Egy deszkát megszórunk kb. 1 mokkáskanál egész köménnyel, és egy konyhakés hátlapjával szétnyomkodunk rajta 6-7 gerezd fokhagymát, melyet utána apróra felszeletelünk, és akkor adjuk a lecsós alaphoz, amikor a hagyma már jól szétesett.

Pörkölt

  1. Ezután beletesszük a lecsepegtetett pacalt. Kicsit pároljuk, majd megszórjuk csemege és csípős pirospaprikával, őrölt borsokkal, majoránnával, szerecsendióval, cayenne borssal, chilivel és babérlevél porral. Jól átkeverjük, és teszünk még hozzá csemege paprikakrémet kb. 1 evőkanálnyit. Kb. 15-20 percig időnként megkeverve főzzük.
  2. Majd hozzáadjuk a csülök csontját, és ha már kezd puhulni a pacal (ez kb. 30-45 perc), hozzátesszük a felkockázott csülköt is, kb. fele felkockázott bőrével együtt. Ekkor felöntjük vörösborral, és hozzáadjuk a pörköltszaft kockákat is.
  3. Érdemes kb. 3-4-szer a fűszerezést megismételni, de ez kóstolás és ízlés dolga. Valamint, aki szereti, tehet bele még szárított, erős fűszerpaprikát is. Ha kezd lesülni, időnként kevergetve kevés vizet adunk hozzá. Természetesen a megadott fűszerek mennyisége az, amelyet az étel teljes elkészítéséig összesen felhasználok.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 46129
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 30.

Ajánló

Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én nem szerettem a pacalt, egészen addig, amíg az egyik főzős műsorban nem láttam, hogyan készítik, és olyan guszta volt, hogy rögtön ki akartam próbálni. Igaz, ott nem csülkös volt, de a saját próbák során kialakult ez a családom számára is tökéletes változat. Ez garantáltan ízleni fog annak is, aki még sohasem vetemedett rá, hogy megkóstolja a pacalpörköltet. Hozzáteszem, én is csak az általam készítettet eszem meg, mert az tudom, hogy készül...

Hozzávalók

Pacal előkészítése

Pörkölt alap

Pörkölt

Címlapról ajánljuk

További cikkek