r
Nosalty Logó

Csülkös bableves Barbi84 konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barbi84
Csülkös bableves Barbi84 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    1966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    415.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25117.1 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    440 mg
  • Kálcium
    1932 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    1519 mg
  • Foszfor
    5328 mg
  • Nátrium
    15727 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.3 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    123 mg

VÍZ

  • Összesen
    6092.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7786 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    938 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2379 micro
  • Kolin:
    1547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    76015 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    4916 micro
Összesen 5662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1015 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt és a babot előző nap este áztassuk be vízbe.
  2. A csülköt felrakjuk főni, sózzuk és hozzáadjuk egészben a vöröshagymát (amikor a leves megfőtt, ez kidobható). Kb. 1 órán át így főzzük.
  3. Hozzáadjuk a babot, és még így is főzzük legalább 1-1,5 órán át, hogy a bab és a csülök is alaposan megpuhuljon.
  4. Amikor már annyira nem kemény a bab, akkor hozzáadjuk még a karikákra vágott fehérrépát és sárgarépát, a vágott petrezselymet. Addig főzzük, amíg minden belevaló puhára nem fő, kb. innentől kezdve még 1 óra.
  5. Elkészítjük a rántást. Kb. 3 evőkanálnyi olajat felforrósítunk, hozzáadjuk a 3-4 evőkanál teljeskiörlésű lisztet (elkészíthető sima finomlisztből is). Aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk még a pirospaprikát. Ezzel vigyázzunk, mert gyorsan odakap és keserű lesz az egész leves. Hozzáadjuk a leveshez és újraforralásig főzzük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12920
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Barbi84 37 recept

Tálaláskor, aki szereti, csipős paprikát tehet hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek