r
Nosalty Logó

Csudajó szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Csudajó szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 964 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 9660 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 382 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 964 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    133.6 g

Zsír

  • Összesen
    517.2 g
  • Telített zsírsav
    265 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8358.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    3071 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    741 mg
  • Foszfor
    3126 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1161.4 g
  • Cukor
    744 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3762 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    268 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    1322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3689 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    849 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 9660 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 382 Kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Elkészítés

tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral a tojások sárgájával és a tejföllel. Apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Ragacsos tésztát fogunk kapni, amit egy lisztezett tányérra borítunk. Fóliával lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább 2 órára. A tésztát robotgéppel állítom össze, mert kézzel nem lehet gyúrni!

töltelékhez

  1. A darált mákot felfőzzük a vízzel, és amikor langyosra hűlt, hozzáadunk 5 dkg cukrot. Ezután belekeverjük a felvert tojást, a 2 dkg vajat és egy evőkanál étkezési keményítőt. Félretesszük. A tojások habját keményre verjük a maradék 20 dkg cukorral és egy evőkanál étkezési keményítővel.
  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol lisztezett kézzel, egyenletesen szétnyomkodjuk a tepsi faláig.
  3. A tésztát megkenjük lekvárral. A lekváron egyenletesen elkenjük a tojáshabot. A tojáshabra össze-vissza "elpettyegetjük", kanál segítségével a sűrű mákos masszát. A mákpettyek közé szórjuk a mazsolát és a durvára vágott diót. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Ha megsült, félretesszük, és teljesen kihűtjük.
  4. 18 dkg vajat habosra keverjük a sűrített tejjel. A kihűlt habos tésztát hosszában kettévágjuk, és az egyik felét megkenjük a vajkrémmel. A tészta másik felét óvatosan, habos felével lefelé ráborítjuk a megkent tésztára. Kissé összenyomkodjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap, a szokottnál kissé vastagabb szeletekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x50
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6709
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csudajó szelet
Lizinka_ 588 recept

Édesszájú vendégeket vártunk, és ezt a kalóriadús édességet készítettem, amit régebben egy falusi lagziban kóstoltam meg. Nagyon tömény süti! Fogyókúrázóknak csak módjával  ajánlatos fogyasztani.

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek