r
Nosalty Logó

Csokoládés pite vörösboros szederöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés pite vörösboros szederöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 910 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 5455 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 349 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 910 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    321.4 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3091.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.7 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1783 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1392 micro
Összesen 5455 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 349 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Ezt követően kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, kibélelünk vele egy gyümölcstorta formát, és vakon sütjük 180 fokon kb. 25-30 percig.
  3. Közben elkészítjük a csokoládékrémet, melyhez a vajat a csokival összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a nutellát. Habverővel elvegyítjük benne a cukrot, legvégül pedig a tojásokkal habosítunk állagán.
  4. A megsült tésztára ráöntjük és további kb. 8 percre visszatesszük a sütőbe. (Nekem sikerült pár perccel tovább sütni, erősebb lángra véve, így viszont kicsit a habcsókra emlékeztető réteg képződött a tetején, ami látványa nem a legszebb. Legközelebb marad a 180 fok. :))
  5. Az öntethez egy lábosban tűzre tesszük a cukorral elkevert szedret, egy pár csepp vizet öntünk alá, majd fahéjjal és egy kevés citromlével elkeverve főzni kezdjük. Mikor a gyümölcsszemek kissé összeesnek, a vörösbort beleöntjük és pár perc alatt összeforraljuk.
  6. Tűzről levéve a maradék kifacsart citrom levével ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 38 perc
  • Receptkönyvben: 437
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14521
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csoki talán az egyik olyan alapanyag, mely nélkül létezni sem tudnánk. Így remek párosítás lett ez a csokoládés-nutellás pite, melynek töménységét hivatott ellensúlyozni az enyhén savanykás, vörösboros szederöntet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek