r
Nosalty Logó

Csokoládés mousse-mokka torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Csokoládés mousse-mokka torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

Összesen 2673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

Összesen 259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3118.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    473 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1491 micro
Összesen 2673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt. Kenjünk ki egy tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.
  2. A kókusztejet forraljuk fel egy lábasban.
  3. Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, és keverjük bele az expresszó kávé granulátumot.
  4. Öntsük hozzá a csokoládét, és keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot.
  5. A csokoládékeveréket öntsük egy nagy tálba, és hagyjuk hűlni.
  6. A tojást a cukorral addig keverjük, amíg az a kétszeresére nem nő (Elektromos keverővel nagy sebességen kb. 5 percig).
  7. A tojáskeverékbe keverjük bele a darált mandulát és a tejes csokoládékeveréket. Addig keverjük, amíg egynemű lesz.
  8. A tésztát öntsük a tortaformába. Egy nagyobb tepsibe tegyük a tortaformát. A tepsit öntsük fel annyi meleg vízzel, hogy félig ellepje a formánkat.
  9. Addig süssük, amíg szárazra sül a teteje, de még mindig remegős marad a közepe.
  10. Kivesszük a tepsit a sütőből, a tortaformát pedig a vízzel teli tepsiből. Hagyjuk a tésztát a tortaformában kihűlni a rácson, majd a hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára vagy egy éjszakára.
  11. A cseresznyemártáshoz tegyük fel a cseresznyét egy fazékba 3 ek vízzel.
  12. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd a hőt kissebre vesszük.
  13. A burgonyakeményítőt 3 ek vízzel simára keverjük, majd a csersznyéhez adjuk.
  14. Felforraljuk, és már tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11806
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 26.

Ajánló

Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral, vagy meggymártással is kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lisztérzékenyeknek és a csokiimádóknak tökéletes sütemény. A Chokolate című könyvben találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?