Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-málnás torta recept

hozzászólások (16)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

tészta

krém

összesen: 377 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

tészta

krém

összesen: 2269 kcal

energiatartalom / 100 g *

tészta

krém

összesen: 251 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

encsi33
encsi33 Tue, 2020-04-14 18:37

Sziasztok! Neki is állnék elkészíteni, de elbizonytalanodtam. Nem is kell felverni a tejszínhabot?

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2020-04-14 18:52

Kedves Encsi33! Nem, nem kell felverni a tejszínt! Ez az ún. ganache krém - keress rá így, úgy hátha elmúlik a bizonytalanságod :) Jó sütést! Üdv, nyihaj

FoJudit
FoJudit Sun, 2015-05-31 14:17

Köszi nyihaj! :-) tegnap is megcsináltam, szuper lett! Mascarponéval is tökéletes. Önbizalmat és kedvet ad a további sütögetéshez. Sosem csináltam ganache, vagy párizsi-krémet, most meg gyártom lazán, el sem lehet rontani. :-) Mivel diabetikus alapanyagokat használok, bármennyit lehet belőle enni, isteni süti.

bedett
bedett Mon, 2017-02-13 13:07

Kedves FoJudit!
Megírod kérlek, hogy a diabetikus verziónál mivel helyettesíted a cukrot (és abból mennyit teszel bele)? Családi ebédre szeretném elkészíteni és nagypapámnak vigyáznia kell a cukrára. Gondolom akkor -értelemszerűen- étcsokoládéból is diabetikusat használtál - ebből melyik márka finom? :)

FoJudit
FoJudit Thu, 2015-05-28 10:50

Ez nagyon szuper ötlet! Isteni a torta! Sosem szoktam torát sütni, mert bénának tartom magam hozzá, de ezt kipróbáltam diabetikus formában és fenomenális volt a fogadtatás! és a tora is :-) Csak fagyasztott málnám volt, ezért úgy raktam bele, hogy a tésztára kentem egy vékony réteg krémet, erre jött a málna, - ami így kiengedés után sem áztatta el a tésztát és friss maradt amíg tartott a torta- majd ezután jött a többi krém. Nekem szükséges volt a krémbe némi habfixet is beletenni, így lett tökéletes az állaga. A tetejére színes tortadarát szórtam. Én nagy tepsiben sütöttem a tésztáját minimum tripla adagban, tortaszelet formátumban szeleteltem, így rengeteg, nagyon kiadós és isteni finom torta lett belőle, jutott az egész famíliának, azóta is ácsingóznak rá...:-)
Ismétlés következik a hétvégén, csak most mascarponé is lesz a krémben, meglátjuk mi jön ki belőle.;-) A csoki és a málna együtt verhetetlen páros! :-) Köszönet a megosztásért.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2015-05-31 11:13

Szia!
Nagyon örülök, hogy ízlett a süti! Remélem ezek után megváltozik a véleményed magadról és nem tartod bénának magad a tortasütéshez! :) A tejszín minősége, fajtája befolyásolja a krém állagát. A mascarpone semmiképp nem ront rajta! Jó próbálkozást, sikeres sütést! Köszönöm a hozzászólásodat :)

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2014-10-12 12:49

Habtejszínt, minél magasabb a zsírtartalma annál jobb :) Márkára nem emlékszem, de működik többféléből is. Tescoban, Sparban kapható pici, zöld papírdobozos, 2 dl-s, német, vmi H...val kezdődő nevű - ez nagyon jó sűrű tejszín. De be kell valljam, cukrozatlan Hulalával is működik... most hétvégén azzal készült, annyi változtatással, hogy a a krém hűlt egy éjszakát a hűtőben és másnak gép habverővel kikevertem. Így tettem a tészta tetejére és raktam ki málnával.

Szella
Szella Wed, 2014-08-27 15:38

Akkorát nyeltem, hogy a szomszéd is hallotta... :-Q (nyáladzós szmájli)

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2014-08-27 17:13

Ez nagyon jó! (nyáladzós szmájli :-DD) Köszönöm! Érdemes megsütni! Pikk-pakk megvan és zseniális!

377
tojás 2 db
víz 1 evőkanál
cukor 3 csapott ek
rizsliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
étcsokoládé 20 dkg
habtejszín 2 dl
málna 30 dkg