r
Nosalty Logó

Csokoládés malacfürdő torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés malacfürdő torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5003 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    303.8 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4152.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    731 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.4 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1346 micro
Összesen 5003 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból piskóta tésztát készítünk.
  2. 35-40 perc alatt 200°C-on 17 cm átmérőjű tortaformában megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.
  3. Ha a piskóta felpúposodna, megvárjuk, míg kissé kihűl a tészta, majda tortaforma oldalát levéve, a feje tetejére állítva hagyjuk teljesen kihűlni, így mire szeletelhető állapotba kerül, már szép egyenes lesz a teteje.
  4. A krémhez a tejszínt a habfixálóval és a vaníliaaromával kemény habbá verjük.
  5. A piskótát 3 lappá szeljük, és megtöltjük a tejszínnel.
  6. Az elkészült tortát körben mogyorókrémmel kenjük be, majd köré tapasztgatjuka csoki szeleteket.A torta tetejét is mogyorókrémmel borítjuk.
  7. A marcipánmasszát pár csepp ételszínezékkel jól összegyúrjuk, hogy egyenletes rózsaszín színű legyen, majd malackákat formázunk belőle, és a tortára rendezzük őket.
  8. Végül egy kockás szalaggal körbekötjük, és már készen is van. :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 17
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 60163
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csoki szeleteket érdemes szeleteire vagdosni, hogy szépen kiadják a torta ívét. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!