r
Nosalty Logó

Csokoládés kekszszalámi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Csokoládés kekszszalámi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A szalámihoz

A külsejére

Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A szalámihoz

A külsejére

Összesen 5704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A szalámihoz

A külsejére

Összesen 512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    368.9 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3936.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    999 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.3 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1852 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1812 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 5704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 512 kcal

Hozzávalók

A szalámihoz

A külsejére

Elkészítés

A szalámihoz

  1. A cukrot habosra keverjük a vajjal, majd adjuk hozzá a kakaóport is és keverjük simára.
  2. A csokoládét összetörjük, majd vízgőz felett felolvasztjuk.
  3. A kekszet dupla műanyag zacskóba csomagoljuk (így strapabíróbb lesz) és sodrófával összetörjük. Vigyázzunk, nem kell túl apróra, különben nem mutat majd szépen, ha felvágjuk!
  4. A mandulát nagyobb darabokra felaprítjuk.
  5. Az olvasztott csokoládét kissé lehűtjük, hogy ne legyen túl forró, majd folyamatos keverés mellett, apránként a kakaós vajhoz adjuk.
  6. Belekeverjük az előzőleg összetört kekszet és az aprított mandulát és az egész masszát alaposan összekeverjük.
  7. Fél órára tegyük be a hűtőbe, így könnyebben tudjuk majd formázni.
  8. A hűtőből kivett masszát két részre osztjuk és letépünk két nagyobb darab frissentartó fóliát. Az egyik fólia közepére halmozzuk a töltelék egyik részét. Belecsomagoljuk a masszát és a két végét összetekerjük, mint a szaloncukrot. A két végénél fogva elkezdjük magunk előtt görgetni az asztalon, úgy, hogy a töltelék egyre tömörebb és kisebb legyen.
  9. Érdemes néhány apró lyukat csinálni a fólián, hogy a felesleges levegő távozni tudjon.
  10. Ha kész, fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe egy éjszakára.

A külsejére

  1. A megdermedt szalámikat az átszitált porcukorban megforgatjuk.
  • Receptkönyvben: 1373
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 183319
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha minden igaz, akkor ez egy olasz édesség, méghozzá ahogy ők nevezik, “Salame di Cioccolato". Az viszont biztos, hogy anno a nagymamám is minden nagyobb ünnepre készített. A sikerének kulcsa az lehet, hogy rengeteg csoki van benne és még sütni sem kell! A magas kakaótartalmú étcsokoládé és jó minőségű keksz (amarettivel az igazi, de lehet zabkeksz is), erősen ajánlott hozzá. Ebből az adagból két közepes méretű szalámi jön ki.

Hozzávalók

A szalámihoz

A külsejére

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!