r
Nosalty Logó

Csokoládés kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Csokoládés kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 8221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 1028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    146.2 g

Zsír

  • Összesen
    326.4 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5884.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    2035 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1166.4 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2455 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1627 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 8221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Beleszitáljuk egy tálba a lisztet, és hozzáadjuk a sót, a 2 felvert tojást, vaníliás cukrokat, porcukrot, a felolvasztott, langyos margarint, 1 pohár hideg tejfölt és a felfuttatott élesztős tejet.
  3. Elkezdhetjük a bedagasztást. Addig dagasztjuk a tésztát, míg szép fényes nem lesz, és könnyen el nem válik a kéztől.
  4. Konyharuhával letakarva kelesztjük 30 percet.
  5. Miután megkelt kivesszük, kitesszük a sodródeszkára, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét visszatesszük a tálba. Ami a sodródeszkán maradt, azt még kétfelé osztjuk, és az egyik felét a felolvasztott, langyos csokoládé felével összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor még lehet lisztet adni hozzá, hogy ne ragadjon.
  6. Kisodorjuk mind a két részt egyforma alakúra, és a fehér részre rátesszük a csokis tésztát. Szorosan feltekerjük, és a tepsibe rakjuk még 10 percet kelni. A tálban lévő tésztával ugyanígy járunk el, így két rúd kalácsunk lesz.
  7. Felvert tojással lekenjük, és 160 fokon előmelegített sütőben 60 percet sütjük lassan, hogy a belső tészta is átsüljön, majd pirosra sütjük 180-200 fokon, de ha hamarabb pirulna, akkor alufóliával letakarhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3076
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 14.

Ajánló

Tejjel, kakaóval, teával, finom ízű szörpös vízzel ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés kalács
Smaragd konyha 149 recept

Ezt a kalácsot a férjemnek készítettem, hogy munkába vigye tízóraira, mert nagyon édesszájú.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek