r
Nosalty Logó

Csokoládés fánkrakottas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Csokoládés fánkrakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 481 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2582.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.7 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát és az áfonyát beáztatjuk 1 dl víz és a fél dl rum keverékébe.
  2. A szikkadtszalagos fánkokat kis darabokra vágjuk.
  3. A tejbe szórjuk a lisztet, a vaníliás cukrot, a cukrot, a kakaót, és a tojás sárgáját is beleütjük.
  4. Elkeverjük, lassú tűzön felforraljuk, közben beletördeljük a csokit is. Sűrűre főzzük. Ha kész, kivajazott formába szórjuk a fánkdarabokat, és a kicsavart mazsolát és áfonyát.
  5. Ráöntjük a csokikrémet, és alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a fánkot a csoki.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kerek formában sütöttük, kicsit pihentessük (kb. 20 perc) aztán borítsuk ki. Szeletelhetjük, mint a tortát, vagy kanalazhatjuk, mint a somlóit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16720
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 21.

Ajánló

Tipikusan ronda, de nagyon finom kategória. Bármilyen formában süthetjük, de ha nem fontos, hogy szép legyen, akkor egy jénai tökéletesen megteszi. Ne kapcsos tortaformába csináljuk, mert a csoki kifolyik. Ha vendéget várunk, süthetjük szufflé vagy muffinformában is. Ez a mennyiség egy 24 sentis jénaihoz, 6 szufflé forrmához, vagy egy 12-db-os muffinormához elég. Ja, és ha van egy kis lekvár vagy tejszínhab a háznál...ennyi olaj meg csoki után már tök mindegy, ne sajánáljunk mellőle egy kicsit.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vannak ételek, amit külön előre csinálok meg, direkt magára hagyom pár napra, érjen csak, úgy a jó. Ilyen a töltött káposzta. A fánk ennek pont ellentéte. Lehet, hogy finnyás vagyok, de a fánkot csak frissen, forrón, sok lekvárral és porcukorral szeretem. Pár órásan, már nem olyan, mint friss korában, másnaposan meg kifejezetten szittyós tud lenni. És mivel még soha nem álltam neki 10 fánkot megcsinálni, csak sokkal többet, mindig marad pár darab. Ami másnapra már nem jó. De egy kis csokifürdővel, aszalt áfonyával, mazsival és rummal...hmmm. Mióta így használom fel a fölös fánkot, már tudatosan annyit csinálok, hogy maradjon másnapra is...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek