r
Nosalty Logó

Csokis-vaníliás kuglóf étcsokoládé-darabokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Niki13
Csokis-vaníliás kuglóf étcsokoládé-darabokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 885 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3534 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 885 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    145 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2488.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    830 micro
Összesen 3534 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 0,5 dl tejet meglangyosítunk, hozzáadunk 1 teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk pihenni 5-10 percet, míg az élesztő felfut.
  2. Veszünk két nagyobb tálat. Az egyik lesz a csokis masszához, a másik a vaníliás masszához. A vaníliás tálba kimérünk 20 dkg lisztet. A csokis tálba pedig először beletesszük a kakaót, majd a kakaó tömegét pótoljuk fel liszttel, 20 dkg-ig! Erre azért van szükség, mert a kakaó sok folyadékot vesz fel magában is. Emiatt a megfelelő állaga elérése érdekében, valamint, hogy ne legyen több a csokis massza a vaníliásnál, így annyival kevesebb lisztet használunk a csokishoz, amennyi kakaót teszünk bele!
  3. Egy harmadik tálban felolvasztjuk a margarint, majd a kimért cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk ezután a sót, olajat, tojásokat, és összedolgozzuk. Majd ha az élesztőnk már kész, azt is hozzáadjuk.
  4. Magunkhoz vesszük a két lisztes tálat, és a kész masszát igyekszünk fele-fele arányban beleönteni. Tehát az egyik felét a masszának a kakaós lisztbe, a másik felét a masszának a sima lisztbe.
  5. Ezután megfogjuk a vaníliás ízűnek szánt tálat, beletesszük még a vaníliaaromát, 1,5 dl tejet és az előre össze darabolt csokoládé felét, és csomómentesre keverjük.
  6. Majd megfogjuk a csokis masszának szánt edényt, ebbe szintén öntünk először 1,5 dl tejet és a maradék csokidarabokat. Összedolgozzuk. Majd ha még igényli a másik massza állagához képest nézve, további 0,5 dl tejet tehetünk még hozzá. Ez a tejpótlás a kakaó nedvesség felvétele miatt előfordulhat.
  7. Kikenjük a sütőformát margarinnal, majd felváltva adagolva a két tésztát cirombásan beleöntjük. Leterítjük konyharuhával, és hagyjuk kelni 1 órát meleg helyen. (Ez történhet fűtőtest közelében, bemelegített, de már nem működő mikróban/sütőben.)
  8. 1 óra elteltével a forma tetejével nagyjából egy síkba fog kerülni a megkelt tésztánk. Ha ez megtörtént, előre melegített sütőben (én régi típusú gáztűzhelyben sütöttem) alacsony lángon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütési idő lejártához közel érdemes tűpróbát végezni, mivel a régi sütők átka miatt, nem biztos, hogy minden esetben ugyanolyan hőfokra sikerül állítani. Így lehet pár perc eltérés a sütési időben.
  9. Ha kisült, hagyjuk pihenni pár percet a formában, majd míg meleg, kiborítjuk a formából.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: ~25*10
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11473
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-vaníliás kuglóf étcsokoládé-darabokkal
Niki13 3 recept

Régi típusú gáztűzhelyben készült, napok múlva is finom friss.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek