r
Nosalty Logó

Csokis szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Csokis szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2589.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 2385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, és egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, hogy biztosan ne ragadjon le a végeredmény.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk az ek. vizet és a cukrot, majd addig kevergetjük, amíg krémes és habos nem lesz, és a színe is picit kifakul. Ezután hozzáadjuk az olvasztott vajat, sót és vanília aromát, majd még tovább keverjük.
  3. A lisztet elvegyítjük a kakaóporral, és kis adagokban a sárgákhoz adjuk, és minden adaggal először simára keverjük a tésztát, csak utána adjuk hozzá a többi lisztet.
  4. Ha a liszttel elkevertük, apránként hozzáadjuk a langyon tejet (ez fontos, hogy ne hűtse le a vajat). Ez most egy nagyon folyós tészta lesz, úgyhogy senki se ijedjen meg!
  5. Ezután másik tálban elektromos habverővel a tojásfehérjéket kemény habbá verjük az ecettel együtt.
  6. Egy kevés fehérjehabot hozzákeverünk a csokis tésztához, majd megfordítjuk, és a csokis tésztából adunk a fehérjehabhoz, és lazán összekeverjük. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy valamelyik, és az összes habot bele nem dolgoztuk a csokis tésztába. Nem kell túlságosan összetörni a habot, az se baj, ha maradnak ki szigetek a tészta tetején.
  7. A formába öntjük a tésztát, és kb. 60 percig sütjük sütőben. Amikor kijön a sütőből, még remegni fog picit, mintha zselé lenne, de az úgy pont jó, ha lehűl, úgyis össze fog állni. Ha lehűlt, lehet tálalni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2383
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 27.

Receptkategóriák

Nagyon kíváncsi voltam már erre a receptre régebb óta, de most a hétvégén úgy döntöttem, hogy meg is csinálom, mivel a hozzávalók listája elég egyszerű. A sütemény lényege, hogy egyféle tésztát kell kikeverni, mégis sütés közben szétválnak valahogy a dolgok, és a képen látható kétrétegű sütemény lesz belőle. Nekem nagyon tetszett ez a recept, kicsit olyan, mintha habos pudingot enne az ember, szóval száraz biztos, hogy nem lesz. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek