r
Nosalty Logó

Csokis süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1338 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5353 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 389 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1670.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1338 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    206.6 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6682.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    862 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    3461 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.3 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 5353 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 389 Kcal

Elkészítés

  1. A csokit összetördeljük és a vajjal együtt a mikróban a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt felolvasztjuk.
  2. Belekeverjük a cukrot és ha kihűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiknél jól összekeverjük.
  3. Beletesszük a vanília aromát.
  4. A lisztbe gondosan belekeverjük a sót és a sütőport, majd a lisztet is belekeverjük a tojásos masszába. Érdemes fakanállal, mert a kézről nehezen jön le és így elég sok rátapad.
  5. Hűtőbe tesszük 4-5 órára.
  6. A pihentetés után a sütőt előmelegítjük 175 fokra. Kivajazzuk a tepsit.
  7. Most kezdődik a gyurmázás: egy kanál segítségévelméretes diónyi mennyiséget kiveszünk és kezünkkel golyót formázunk belőle. Enyhén kilapítjuk és a felső felét belenyomjuk a porcukorba. Tepsire tesszük, egymástól 4-5 cm távolságra.
  8. 12-14 perc alatt megsütjük. Nem szabad túlsütni, mert megég az alja.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 274
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 58306
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy Príma Konyha Magazinban találtam rá erre a receptre. Omlós, sokáig eltartható (már ha marad).

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek