r
Nosalty Logó

Csokis narancsos

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Csokis narancsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1284 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3850 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 401 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2113.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 1284 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6339.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    874 mg
  • Foszfor
    2727 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 3850 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 401 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk (a fehérjét érdemes egy nagyobb műanyag tálba tenni).
  2. A sárgájához hozzáadjuk az olajat, narancslevet és a narancs reszelt héját.
  3. Elkezdjük felverni a fehérjét, ha megtörtént, nem kapcsoljuk ki a habverőt, hanem egyenként hozzáadjuk a következőket: - vaníliás cukrok - kristálycukor (óvatosan, kanalanként) - tojássárgája+narancslé+olaj+reszelt narancshéj ( 3 részletben) - sütőpor - kakaópor - liszt ( 2 kanalanként)
  4. Kis (kerámia) tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük.
  5. Megszórjuk a massza tetejét az apróra vágott csokival (kicsit megrázzuk), 130 fokon alul sütés (ne nyitogassuk a sütőt!) megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4334
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 12.

Ajánló

Mindenkinek, mert hihetetlen finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan szerettünk volna enni valami finomat a párommal, csokival, naranccsal és szigorúan valami könnyedet, ami hamar készen is van.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek