r
Nosalty Logó

Csokis narancshéj Zsuzsitól

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csokis narancshéj Zsuzsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1395 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1395 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    662 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 1395 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    662 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 1395 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancshéjakat a felhasználás előtt alaposan megsikáljuk, és egy napra/ éjszakára vízbe áztatjuk.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, és ujjnyi vastag, hosszúkás szeletekre vágjuk.
  3. A cukrot a vízzel felforraljuk, és beletesszük a narancshéjakat, időnként megkeverve, kis lángon kb. 1 óra alatt megfőzzük. Ezalatt az idő alatt a narancshéj megpuhul, és a szirupot is magába szívja.
  4. Leszűrjük, és tálcára terítjük, 1-2 napig a konyhában hagyjuk szikkadni.
  5. Ezután gőz fölött csokoládét olvasztunk, és bevonjuk vele a narancshéjakat.
  6. Rácsra tesszük, hogy lecsöpögjön róla a felesleg, hagyjuk megszilárdulni.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 287
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 26975
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 30.

Receptkategóriák

A tél közeledtével nagyon sok narancsot eszünk, van úgy, hogy napi 3-4-et is. Sajnáltam kidobni a héját, ezért találtam ki a kandírozott narancshéj továbbfejlesztett változatát. Én úgy szoktam csinálni, hogy összegyűjtöm a narancshéjakat, és egyszerre nagyobb mennyiséget készítek el. Értelemszerűen a hozzávalókat  is növelem. Hűtőben, zacskóban tárolva, a narancshéjnak semmi baja nem lesz. A narancsot úgy lehet szépen meghámozni, hogy a tetején és az alján, ahol a szár része van, körkörös bemetszést teszünk, óvatosan, hogy csak a héjat vágjuk. Ezután hosszában kettő vágást ejtünk, és a kezünkkel lefejtjük a narancshéjat. Így szépen egyben marad, és ujjnyi vastag szeleteket tudunk majd vágni belőle. Celofánba csomagolva, gasztroajándékként nagy sikert arathatunk vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek