r
Nosalty Logó

Csokis Marlenka Medovnik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis Marlenka Medovnik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 738 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8841 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 327 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 738 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    373.9 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6514.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    2143 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2431 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1249.5 g
  • Cukor
    606 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2963 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 8841 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 327 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön.
  2. A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk, és gyúrjuk az összes tésztához való alapanyagot, majd a gombócot 6 egyenlő részre osztjuk.
  3. Kinyújtjuk, majd sütőpapírra rakjuk, és a tepsi hátlapján egyesével 6-6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A krémhez elkészítjük a pudingot (a tasak hátulján található leírás szerint). 6dl-1l tej felhasználásával, de minél több a krém annál jobb!
  5. A kihűtött sűrített tejet, a pudingot és a vajat géppel összekeverjük, ha kevésnek találjuk a tölteléket, akkor kevés tejjel lehet növelni a mennyiséget. (A mennyiség és állag az alapanyagok típúsától függ, így lehet, hogy kell egy kicsit játszani a tej mennyiségével.)
  6. Fogjuk az első megsült lapot, megkenjük, majd rárakjuk a következőt, és így tovább. A tetejét is megkenjük, majd rászitáljuk a kakaóport.
  7. Lefedve 1-2 napra állni hagyjuk, hogy jól összepuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 36 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 439
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 55583
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Staro cesky medovnik (ócseh mézes) az eredeti neve. Egy cseh/szlovák barátunktól szereztük meg a receptet. A párom készítette el először szülinapomra, de azóta többször készítettük különböző variációkban, dióval és karamellás sűrített tejjel is. Kb. háromszor akkora, mint a bolti, és ugyanannyiba kerül.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek