r
Nosalty Logó

Csokis-kókuszos sportszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyirati Tíméa
Csokis-kókuszos sportszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a csokis réteghez

Hozzávalók a vaníliás réteghez

Hozzávalók a bevonathoz

Összesen 939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a csokis réteghez

Hozzávalók a vaníliás réteghez

Hozzávalók a bevonathoz

Összesen 9399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a csokis réteghez

Hozzávalók a vaníliás réteghez

Hozzávalók a bevonathoz

Összesen 360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    518.8 g
  • Telített zsírsav
    322 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5259.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    2998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1056.8 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3082 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3020 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 9399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a csokis réteghez

Hozzávalók a vaníliás réteghez

Hozzávalók a bevonathoz

Elkészítés

Hozzávalók a csokis réteghez

  1. Elsőként ledaráljuk a háztartási kekszet, majd összekeverjük a kakaóporral. Cukor nélküli kakaóport is lehet használni, talán akkor egy picivel több cukrot lehet hozzátenni - ízlés szerint.
  2. Közben felolvasztjuk a tejben a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és az étcsokoládét. Nem kell felforralni, csak addig melegíteni, amíg a vaj el nem olvad teljesen. Miután levettük a tűzről, hozzáöntjük a rumaromát is.
  3. A tejes-vajas keveréket ráöntjük a darált kekszre, és összekeverjük egy fakanál segítségével.
  4. Kibélelünk egy kb. 30x30-as tepsit sütőpapírral, majd egyenletesen elegyengetjük, elnyomkodjuk benne a kekszes keveréket.

Hozzávalók a vaníliás réteghez

  1. A vaníliás pudingot megfőzzük 5 dl tejjel és 3 ek cukorral, majd picit hűlni hagyjuk.
  2. 1 dl tejben felolvasztjuk a vajat. Szintén ne forraljuk, csak melegítsük addig, amíg a vaj fel nem olvad.
  3. A pudingot és az olvasztott vajas tejet összekeverjük a maradék, darált háztartási kekszünkkel. Ha nagyon darabos, még hígítsuk tovább egy pici tejjel.
  4. Ezt a vaníliás réteget egyenletesen eloszlatjuk a csokoládés réteg felett.

Hozzávalók a bevonathoz

  1. Vízfürdő fölött megolvasztjuk az étcsokoládét. Nem tortabevonót, hanem étcsokit használtam, s mivel nagyon besűrűsödött, ezért tettem hozzá néhány evőkanál vizet, így szép egyenletes lett. Akár még egy kiskanálnyi vajat is lehet hozzátenni, hogy fényesebb legyen.
  2. A felolvasztott csokoládét elegyengetjük a sütemény tetején, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
  3. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, utána gyönyörűen szeletelhető lesz.
  • Tepsi mérete: 30*30*3
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16965
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-kókuszos sportszelet
Nyirati Tíméa 1 recept

Van a családunknak egy régi apró kis nyaralója, amit még a nagyapám épített a családjának. Gyermekként is, most is imádom itt tölteni a nyarakat. Együtt sütögettünk a nagyival, az ő csodás süteményei szerettették meg velem a sütést. A mai napig imádok sok időt tölteni a kicsi házban, igaz már nagyi sajnos nincs velünk, és a sütője sem a régi már. Emiatt a nyári gyerekeknél  sok fejtörést okoz, mit is készítsünk az ünnepekre, szülinapokra-névnapokra, ezért szoktunk rá itt a sütés nélküli sütemények készítésére. Ez a recept félig a közkedvelt sportszelet, félig saját ötlet alapján készült el.

Hozzávalók

Hozzávalók a csokis réteghez

Hozzávalók a vaníliás réteghez

Hozzávalók a bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek