r
Nosalty Logó

Csokis-kávés muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Csokis-kávés muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3085 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 773 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5438.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    3340 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.8 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    224 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 3085 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőtálban összevegyítjük a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát, sót.
  2. A tojást és a kétféle cukrot, vaníliás cukrot (vagy aromát) habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejet, elkeverjük, majd az olajjal is simára keverjük.
  4. A tojásos, cukros, tejes masszát a liszthez öntjük, hozzáadjuk a forró kávét is, és magas fokozaton 2 percig keverjük. Így a kezdetben híg masszánk jól besűrűsödik.
  5. Az apróra vágott csokit is hozzákeverjük a masszához.
  6. Papírral bélelt muffinsütőbe kanalazzuk a tésztát, majd készre sütjük.
  7. 16 db muffin lesz a tésztából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13342
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 10.

Ajánló

Könnyű, finom krém vagy tejszínhab illik hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütni szerettem volna valami finomat, puhát, egyszerűt, gyorsat, krémeset... Angol nyelvű oldalakon nézelődtem, és itt bukkantam a recept eredetijére (Canihavethis, Gluten-Free Chocolate Cake (Cupacake) néven). Némi változtatást ejtettem rajta, és a saját sütési gyakorlatomnak megfelelően készítettem el a sütit. A csokit kifelejtettem a tésztájából, ezért került a tetejére. :-D Illetve a gyerekeim oda és vissza vannak a tetejükön krémes amerikai típusú muffinokért, ezért került vaníliás krém is rá. (Vaníliás puding 4 dl tejben megfőzve, 10 dkg vajjal kikeverve.) Az utóbbi idők legpuhább gluténmentes sütije keveredett ki ebből a receptből! A tészta puha, kissé ragacsos, brownie jellegű. Hasonlóan kávés receptem volt régről finomlisztre - azt nagyon szerettem -, így nagyon örülök ennek a sütinek! Az én muffinjaim közelse olyan "jólnevelten" simák, mint az eredeti oldal fotóján, hanem "rusztikusan" ;) szabdaltak, szétnyíltak, megnőttek - ezért is klassz a tetején a krém -, nagyon konszolidáltakká váltak vele! :) Kávé: 2,5 dl kávé elég durva lenne a tésztába, bár a híg amerikai fajtából lehet nem. Én erős presszókávét főzök, ezért hígítottam a 1,5 dl-nyi kávét tejjel! Nekünk a 25 dkg-nyi fehér cukor elég volt a tésztába, kellemes, kávés, nem túl édes így a tészta. Szerintem érdemes kevesebb cukorral elkészíteni, majd a kész masszát - mielőtt a formákba kanalaznánk -, megkóstolni, ha nem elég édes, porcukorral édesíthető még ekkor! Lisztből a süteményliszt vagy sütéshez, főzéshez való lisztből bármelyik jó hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek