r
Nosalty Logó

Csokis-habos desszert sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Somikatus
Csokis-habos desszert sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

1. réteg

2. réteg

3. réteg

Tetejére

Összesen 626 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

1. réteg

2. réteg

3. réteg

Tetejére

Összesen 2505 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

1. réteg

2. réteg

3. réteg

Tetejére

Összesen 221 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 626 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 2505 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

1. réteg

2. réteg

3. réteg

Tetejére

  • 30 dkg eper (12 nagy szemű)

Elkészítés

1. réteg

  1. Elkészítjük a 2. réteghez a krémet. A 200 ml tejszínbe belekockázzuk a csokit, és hozzáadjuk a cukrot, majd kevergetés mellett felforraljuk, hogy a csoki teljesen elolvadjon. Jól elkeverjük, majd a hagyjuk jól kihűlni.
  2. Ameddig hűl, az 1. réteghez a 8 db babapiskótát kb 1 cm-es darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük.
  3. A csokit a vízzel felmelegítjük, hogy elolvadjon, és simára keverjük, majd a babapiskóta darabkákra öntjük. Jól összekeverjük.
  4. A csokis-babapiskótás masszát elosztjuk a muffin formáink között (szilikon muffin formában készítsük, mert a papír elázik), és a formákban jól lelapítjuk. Kb 10-15 percre hűtőbe tesszük.
  5. Ha a krémünk közben kihűlt, akkor hozzáadjuk a habfixálót, és kézi robotgéppel sűrűre felverjük.
  6. Amennyiben nem vagyunk elég türelmesek, és nem elég hideg a krém, előfordulhat, hogy nem verődik fel. Ekkor jön a jól bevált praktika: egy tejszín ízű habport a krémhez keverünk, és így be fog sűrűsödni!
  7. A csokis krémet elosztjuk a 12 süti között, kb egy evőkanálnyi jut mindegyikre.
  8. Most jön a 3. réteg! A 4 db babapiskótát egyenként 3 részre vágjuk, majd az eperlében egy pillanatra megforgatjuk, hogy nedves legyen, de ne ázzon túl! Minden sütiben a csokis krémre helyezzük az epres piskótákat.
  9. A habtejszínbe belekeverjük a vaníliás cukrot, cukrot, és a habfixálót, majd felverjük. Elosztjuk a sütik között, majd a tetejét eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük.
  10. A hűtőből csak fogyasztás előtt vesszük ki! Kiskanállal tálaljuk, mert nem lehet szépen egyben kivenni a formából.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5593
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Ajánló

12 formához elegendő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

Az eper, a tejszínhab, és a csoki külön-külön is a gyengéim, egyben pedig maga a mennyország. Alig vártam már, hogy eperszezon legyen, és mikor megláttam a boltokban, kitaláltam a számomra tökéletes édességet!

Hozzávalók

1. réteg

2. réteg

3. réteg

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek