r
Nosalty Logó

Csokis-gesztenyés cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-gesztenyés cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 725 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2172.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, hagyjuk, hogy langyosra hűljön, közben elkészítjük a “forró kakaót” (a kakaóport egy kis tálkában simára keverjük a forró vízzel).
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával.
  3. A langyos vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, és azzal is habosra keverjük. A tojásos-cukros-vajas masszához keverjük a forró kakaót és a tejfölt, majd apródonként hozzákeverjük a lisztet.
  4. Egy muffin formát kibélelünk papírokkal, mindegyik muffinpapírra tegyünk 1 db gesztenyét, kanalazzuk a tésztát a papírba. (Ha magasabb cupcake-t akarunk, a pohár 3/4-éig, ha alacsonyabbakat, a 2/3-áig töltsük meg tésztakeverékkel.) 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. (Egy hústűt vagy fogpiszkálót ha beleszúrunk a muffin közepébe, és ha tisztán ki tudjuk húzni, akkor már jó.)
  5. “Cupcake-esítés”: Amikor a muffinok teljesen kihűltek, jöhet a díszítés. A zsíros tejszínhez ízlés szerint adjunk cukrot, és készítsünk tejszínhabot. A tejszínhabot tegyük egy habzsákba, vagy erős nylon zacskóba. Ha nylon zacskót használunk, vágjuk le az egyik sarkát, és a tejszínhabot nyomjuk a muffinok tetejére. A tejszínhabra is tegyünk 1-1 szem gesztenyét, és esetleg apróra tört csokis chips-szel is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9944
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 05.

Ajánló

Csokifüggőknek és csokiimádóknak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept Martha Stewart egyik “ördögien” csokis muffinjának a feltupírozása révén született, és eddig még mindig tuti befutó volt. Nem véletlenül! A gesztenye és tejszín(hab) kivételével a többi, teljesen hétköznapi hozzávalóból (minden háztartásban megtalálható) gyorsan és bármikor elkészíthető a cupcake alja, vagyis maga a muffin. (Már sütés előtt, az összekevert tészta is ellenállhatatlan!) Egy kis extrával pedig könnyen "feltupírozható". Nagyon egyszerű, ám látványos és borzasztóan finom! Cupcake-t készíteni nem is olyan nehéz, ugye? A csokis chips receptje megtalálható a blogomon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek