r
Nosalty Logó

Csokis bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marianna1973
Csokis bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    289.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4884.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    1888 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1767 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1420 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 5887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát elkészíthetjük hagyományos kelesztéssel is, de mivel nekem nincs mindig időm erre, a kenyérsütőgép dagasztóját szoktam befogni a munkára.
  2. Az összes hozzávalót bepakoljuk a kenyérsütőgépbe, és elindítunk egy 1,5 órás dagasztó, kelesztő programot.
  3. Ha kész, erősen lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, gyengén átgyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és kb. 7 cm-es kockákra vágjuk.
  4. Minden kockába 2 db csokikockát teszünk, és összehajtogatjuk. Közben felolvasztunk 12 dkg margarint, és beleöntjük egy magasabb falú tepsibe.
  5. Mielőtt belehelyeznénk a buktákat, megforgatjuk őket az olvasztott vajban vagy sütőmargarinban.
  6. Állítva helyezzük el őket, lehetőleg szorosan úgy, hogy alul legyen az összehajtogatott fele.
  7. Végül előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x23x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 49308
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 21.

Ajánló

Ha frissen tálalod a buktákat, a csoki még kicsit folyik benne, akkor a lefinomabb. Ebből a tésztából nagyon finom még a kalács is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis bukta
Marianna1973 4 recept

A recept eredeti változata egy nagyon régi Príma konyha magazinból való. Azóta is gyűjtöm a magazint.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?