r
Nosalty Logó

Csokiolvasztás pralinéhoz bonbonhoz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sienne
Csokiolvasztás pralinéhoz bonbonhoz
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 308 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 571 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csoki olvasztásához nem melegebb(!), mint 45-50 fokos környezet, porcelántálka és türelem kell.
  2. Beletörjük a csokit a porcelántálkába, beleállítjuk az 50 fokos vízzel telt lábosba, az egészet lefedjük, és hagyjuk őket barátkozni. 1-2 kanál olajat tegyünk hozzá, és időnként megkevergetve ellenőrizzük, hogy áll a csokoládénk. Ha hűl a víz (hőmérővel érdemes ellenőrizni), kicsit melegítsünk rajta, de ne legyen most se melegebb 50 foknál. Hőmérő híján finom meleg fürdővíz hőmérsékletről van szó. Vagy állítsuk be a sütőt 50 fokra, alsó-felső fűtésre, és a porcelántálkát felejtsük benne addig, amíg kellemesen folyékony krémes nem lesz a csokink.
  3. Ebből a masszából tegyünk 1-1 kiskanálkával a praliné formába, kis ecsettel kenjük fel a forma falaira, majd a szilikonformát alufólia alapra fejjel lefelé fordítva tegyük be a hűtőbe. Megszilárdulás után az oldalfalakat az ecsettel még egyszer vonjuk át, így elég vastag lesz a praliné fala. (Simán bennehagytam a maradék csokit a langyos sütőben addig, amíg az előző kenés szilárdult a hidegen.)
  4. Kihűlés után megtölthetjük a csokipohárkát a kívánt töltelékkel, majd folyékony csokit csurgatva rá, lezárjuk.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3633
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 15.

Ajánló

Csokiolvasztás torta bevonásához

Receptkategóriák

Utólagosan hozzáadott szuperprémium módszer: Már receptem kiadása után találtam meg a számomra legeslegjobb csokiolvasztási módot. Nem tudom, hogy "kiolvasztás" (auttauen - azaz ami a fagyasztott áru megfőzés nélküli kiolvasztására szolgál) üzemmódban ki-ki mikrója hogy működik, de az enyém remeknek bizonyult csokiolvasztási célra. A tábla csokit beletördelem a porcelántálkába és mennyiségtől függően 1-3 percre KIOLVASZTÁS üzemmódban beteszem a mikróban, közben félidőben ki lehet venni átkevergetni. Szuper folyékony, tökéletes lesz. Visszakeményedés után pedig fényes és roppanós. Egyszóval, amilyennek egy pralinénak lennie kell.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek