r
Nosalty Logó

Csokidarabos diós szaftos kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabó Richárd
Csokidarabos diós szaftos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2490.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 2156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    388.1 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7471 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1723 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    868 mg
  • Foszfor
    3275 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.9 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 6469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált diót tejben tejszínnel hígabb krémmé főzzük, amit ízesítettünk reszelt citrom, narancshéjjal (a narancsnak a levét is belenyomkodhatjuk), majd hagyjuk kihűlni picit.
  2. A lisztet összekeverjük a a sütőporral, fahéjjal, porcukorral, majd olajjal a diókrémmel.
  3. A tojássárgáját cukorral felverjük habosra, majd hozzá adjuk. Majd a tojásfehérjéből cukorral kemény habot verünk. Lazán, óvatosan összekeverjük az alapanyagokat úgy, hogy a hab ne törjön össze. Egy tepsit/formát kikenünk vajjal, enyhén megszórjuk búzadarával és porcukorral (jobban szeretek búzadarát használni, mint zsemlemorzsát, mert felszívja a nedvességet, megdagad, a porcukortól pedig egy édesebb keményebb réteg lesz az alján). A csokoládét apró darabokra törjük, és rászórjuk a tetejére.
  4. Előmelegített sütőben sütjük,140 C*-on 25-30 percig, majd emeljük a hőfokot 150-160 C*-ra, hogy a külseje pici színt kapjon. kb 15-20 percig sütjük így készre persze a tű próba dönti el, hogy kész van-e már (nem kell, hogy száraz legyen, picit legyen ragacsosabb, szaftosabb), majd hagyjuk kihűlni, és aztán szeljük fel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2290
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Ajánló

Forró csokival pompás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabó Richárd 19 recept

Nagyon jó barátom osztotta meg velem az alapreceptet, én pedig felturbóztam picit :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek