r
Nosalty Logó

Csőben sült zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Csőben sült zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 749 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3312.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    1688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2958 micro
Összesen 749 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13249.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    3439 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    2359 mg
  • Nátrium
    6750 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    324 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1216 micro
  • α-karotin
    429 micro
  • β-karotin
    2995 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    11830 micro
Összesen 2993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    295 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet tejszínt, húsleves-alaplevet egy teáskanál sóval felfőzzük, beleszórjuk a kukoricadarát, és további 2-3 percig főzzük lassú fokozaton vele.
  2. A sajtot lereszeljük. A zsályát megmossuk, finomra vágjuk, és a sajt felével együtt a tejszínes szószhoz adjuk. Egy hőálló kerámiatálat kivajazunk, és eloszlatjuk benne.
  3. Megmossuk a zöldségeket, és kb. 3 mm-es karikákra szeleteljük őket. A szeleteket váltakozva, szorosan a szószba állítjuk. Ha szükséges, fűszerezzük.
  4. Megszórjuk az olajbogyóval és a maradék reszelt parmezánnal. 30-35 percig sütjük 180 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2087
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült zöldségek
Szimran 144 recept

Az olajbogyó és a zsálya igazi mediterrán ízt kölcsönöz neki. Nyáron, cukkiniszezonban a legjobb elkészíteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?