r
Nosalty Logó

Csőben sült paradicsomos rakott zeller

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csőben sült paradicsomos rakott zeller
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8064 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4838.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2524 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1773.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1787 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    32257 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 2241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zellerszeletek mindkét oldalát kevés olívaolajban halványbarnára sütjük.
  2. Az olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket, majd a húst, és puhára pároljuk.
  3. Egy jénai edényt kivajazunk, zsemlemorzsával kibéleljük, majd rétegesen lerakjuk először a zellert, utána a rizst, rá a darált húst, most ráöntünk egy kevés paradicsomlét. Az utolsó réteg hús legyen, erre pedig a meghámozott és felkarikázott paradicsomok kerülnek, végül pedig a reszelt sajt.
  4. Sütőbe tesszük, 15 percig fedő alatt, majd 5 percig - amíg a sajt megpirul - már fedő nélkül átsütjük. Gyors, egyszerű és nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1478
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 30.

Ajánló

Maradék pörkölt ledarálva is kiváló hozzá a darált hús helyett. Könnyű rozé, vagy vörösbor illik hozzá. (Pl. Simon 2012. évjáratú Cabernet Savignon)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A XIX.-XX. századi Erdély egyik meghatározó szereplője volt báró Bornemissza Elemérné Szilvássy Karola, Bánffy Miklós Erdélyi történet c. könyvének női szereplője, aki híresen jó konyhát vitt. A Helikon gondozásában jelent meg szakácskönyve. Innen a recept alapötlete, de mint mindig, most is  kicsit módosítottam. Régi jó hagyományos hazai ízeket idézett a végeredmény...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?