r
Nosalty Logó

Csőben sült padlizsános csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Csőben sült padlizsános csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1926 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 241 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6478 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2580 mg
  • Nátrium
    1677 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1240.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 1926 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1958 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A közepes padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük, négy-négy szeletbe vágjuk hosszanti irányba. Felületét olajsprayvel lespricceljük, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal (és a még tetsző zöldfűszerekkel megszórjuk), majd egy grillserpenyőben, erős tűzön mindkét oldalát megpirítjuk.
  2. Az egész csirkemellet is felszeleteljük nyolc egyenlő részre. Szintén lespricceljük olajjal, hogy a fűszerek megtapadjanak rajta. Sózzuk, borsozzuk, grillserpenyőben mindkét oldalát addig sütjük, míg a hús kifehéredik, és mogyoróbarna csíkok sülnek rá.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a meggrillezett padlizsánszeleteket, ráfektetjük a megpirított csirkemellet. Tetejébe tesszük a szeletelt mozzarellát és az aszalt paradicsomot, a tetejét meghintjük frissen reszelt parmezán sajttal. Ha a sajt alá még friss zöldfűszereket rejtünk, az csak fokozza az élvezeti értékét az ételnek.
  4. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt, vagy grill fokozaton 4-5 perc alatt megsütjük a zöldséges húst.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2426
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült padlizsános csirke
Évi néni 1830 recept

Kolléganőm mesélte, hogy hétvégi vendégeinek hasonló ételt készít. Lenyúltam az ötletet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek