r
Nosalty Logó

Csőben sült krumpli zellerrel és fetás öntettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Csőben sült krumpli zellerrel és fetás öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 729 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1459 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1903.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 729 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 1459 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit és a zellert meghámozzuk. Megmossuk, majd kb 1 cm-es karikákra vágjuk.
  2. Vizet forralunk, beleszórjuk az ételízesítőt, és mindezt elkeverjük az olívaolajjal. A petrezselymet szárastól hozzáadjuk, a lestyánleveleket durvára vágva, és a négybe vágott fokhagymát szinten. Kis borsot darálunk az egészre. Ebben a lében főzzük a krumplit és a zellert, vigyázva, hogy ne főjenek szét. Ha készre főttek, szűrőkanállal óvatosan egy nagyobb tálba szedjük őket, és megvárjuk, amíg kihűlnek.
  3. Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk, aljára zsemlemorzsát szórunk. A krumplit és a zellert váltakozó sorrendben elrendezzük a tálban.
  4. A fetát villával szétnyomkodjuk, majd a tejszínnel, és kb 3-4 ek főzőlével habosra keverjük. Frissen őrölt borssal ízesítjük. Mindezt ráöntjük a rakott zöldségre, a tetejére vajdarabkákat szórunk.
  5. A parmezánt lereszeljük, és később -a már majdnem készre sült- felfújtra szórjuk, tovább sütjük, és amint a sajt megpirult, már tálalhatjuk is. Tálaláskor megszórjuk felkarikázott snidlinggel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 473
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20182
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Ajánló

Köretnek 4 személyes, főételnek (friss fejes salátával pl.) 2 személyes finomság. Ha köretként kínáljuk, hirtelensült vagy grillezett hús passzol hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült krumpli zellerrel és fetás öntettel
Marti48 317 recept

Petra receptje igen megtetszett, feltettem a receptkönyvembe, és hamarosan kipróbáltam. Felhasználván az alapötletet, egy kicsit "megvariálva" készítettem el. Nagyon finomra sikerült, köszönet Petrának!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek