r
Nosalty Logó

Csőben sült húsos palacsintabatyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zoli
Csőben sült húsos palacsintabatyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Bolognai raguhoz

Palacsintához

Besamel mártáshoz

Összesen 652 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Bolognai raguhoz

Palacsintához

Besamel mártáshoz

Összesen 3914 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Bolognai raguhoz

Palacsintához

Besamel mártáshoz

Összesen 154 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1187 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    3068 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 652 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.1 g

Zsír

  • Összesen
    181.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7795.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    3099 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    2147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    423 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1522 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    7121 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    1758 micro
Összesen 3914 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    729 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Bolognai raguhoz

Palacsintához

Besamel mártáshoz

Elkészítés

Bolognai raguhoz

  1. A bolognai raguval kezdünk: A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra felkockázzuk, a fokhagymát szétzúzzuk.
  2. Olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst és addig pároljuk, ameddig levet nem ereszt.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a darált pritaminpaprikát, és készre főzzük. Szükség esetén egy kevés vizet öntünk alá. Amikor megfőtt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és óvatosan kevergetve még egyet rottyantunk rajta. Félretesszük hűlni.
  4. A palacsinta következik: A tojásokat feltörjük. Egy tálban összekeverjük az alapanyagokat, egy csipet sót teszünk bele és szódavízzel beállítjuk a megfelelő sűrűséget.
  5. Kisütjük a palacsintákat. Ez a mennyiség 12-15 db-ra elég.
  6. A kihűlt raguval egyenként megtöltjük a palacsintákat, batyut fomálunk és a hosszú snidlingszárral bekötjük a batyu száját. (1 púpozott ek ragu fér a batyuba.)
  7. A palacsintabatyukat az előre kivajazott és morzsázott tepsibe állítjuk egymás mellé.
  8. Besamel mártás: A tejet feltesszük forrni, addig apróra vágjuk a maradék snidlinget.
  9. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és jól elkeverjük, ahogy a rántást szoktuk. Beleöntjük a forró tejet, csomómentesen elkeverjük és felfőzzük.
  10. A mártást ráöntjük a tepsibe levő palacsintabatyukra. Megszórjuk snidlinggel és reszelt sajttal. Sütőben közepes lángon addig sütjük, ameddig a sajt egy kicsit pirulni kezd.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4694
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 15.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a finomat. Egy kicsit munkaigényes, de az eredmény megéri a fáradtságot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem párja, akit kedves feleségemnek is nevezek, a hónap elején töltötte be a XX. életévét. Nem mondom meg, hogy hanyadikat, de a számjegyeket összeadva már túllépjük az új BTK.-ban meghatározott büntethetőség alsó korhatárát. Családban már idejében megünnepeltük e jeles napot, de néhány barátnő még kimaradt. Nagyon szeretek főzni, ezért elvállaltam az ünnepi menüt, ami az alábbi volt: Mézes - mentás hideg almaleves  A la Gerzso (Zsóka néni) Köszönöm a receptet! Bolognai raguval töltött palacsintabatyu csőben sütve Házi szilvalekvárral töltött leveles tészta A levest előző nap elkészítettem, leveles tészta volt a fagyasztóban, lekvárt az elmúlt évben főztünk, tehát csak a főfogásra kellett koncentrálnom. Amit egy gyenge ujgyakorlatnak gondoltam, mivel már zsenge korom óta sütök palacsintát, a bolognai spagetti pedig a család egyik kedvence. Két dolgot viszont nem kalkuláltam be. Az egyik, hogy eleve nagyon meleg van. A sütőben a leveles tészta sül és én fölötte pedig a palacsintát sütöm a lángon. Úgy jártam, mint a nótában szereplő Vargáné asszony, akinek a káposztafőzés közben a kontya alá csapott a gőz. A másik, hogy nyeretlen kezdőként zöldhagyma zöldjével akartam a batyukat összekötni. Ez nem jött be. Eszembe jutott, hogy valahol láttam a snidlinges megoldást. Ezzel már sikerült. Köszönöm Gasztronauta az ötletet. A nehézségeket leszámítva minden jól sikerült. A főétel mellé friss kovászos uborkát kínáltunk. A gaz zöldhagymát a fehér részével együtt este felkarikáztam vékonyan és körözöttbe végezte a földi pályafutását.

Hozzávalók

Bolognai raguhoz

Palacsintához

Besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek